Tayyip Erdoğan gibi Mehmet Akif’in mısralarıyla seslendi



Erdoğan’dan sonra Bahçeli de M.Akif’in mısralarını siyasete sokup, muhaliflerine şiirli mesajlar verdi
Seçim bozgunu ardından MHP tabanında hızla yayılan “değişim” arzusunun önüne geçilmez hal alması Devlet Bahçeli’nin endişelerini artırdı. Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada; olağanüstü kurultay için imza toplanmanın “MHP’yi meşgul etmek” olduğunu savundu.

Bahçeli panikledi

Olağanüstü kurultay talebiyle toplanan imzaların her geçen gün artması üzerine paniğe kapılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden delegeleri uyardı. Bahçeli, Mehmet Akif’in şiirleriyle seslenerek delegeleri bu çabalarından vazgeçmeye çağırdı.

Koltuğunu korumak için M. Akif’e sarıldı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, olağanüstü kurultay için imza toplayan muhaliflere Twitter mesajıyla isim vermeden uyarıda bulunurken, Tayyip Erdoğan gibi Mehmet Akif’in mısralarıyla seslendi.

Olağanüstü kurultay talebiyle toplanan imzaların her geçen gün artması üzerine paniğe kapılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, delegelere Mehmet Akif’in şiirleriyle seslenerek bu çabalarından vazgeçmeye çağırdı. Seçim bozgunu ardından MHP tabanında hızla yayılan “değişim” arzusunun önüne geçilmez hal alması Devlet Bahçeli’nin endişelerini artırdı. Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada; olağanüstü kurultay için imza toplanmanın “MHP’yi meşgul etmek” olduğunu savundu. MHP tabanı ve delegelere seslenirken Güneydoğu’daki terör ve çatışma ortamına değinip ülkenin yangın yerine döndüğüne işaret eden Bahçeli açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Tertemiz vicdanlı hiçbir Milliyetçi-Ülkücü Türkiye’nin böylesi bir döneminde çelişki yaşamamalı, aklını çelen kurgulara aldırmamalıdır. Türklüğün defin çalışması alçakça sürerken, Türkiye’nin son mevzisi, milletin yegane muhafızı MHP’yi meşgul etmek, oyuna gelmektir. Hiçbir dava arkadaşım dışarısı ateş altındayken evinin içini karıştırmaya, direnci kırmaya, gücü zayıflatmaya fırsat vermez, vermemelidir.”

Felaket beklemeyelim

Bahçeli, Twitter üzerinden yayınladığı mesajında Tayyip Erdoğan gibi Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerine sığındı.

Mehmet Akif Ersoy’un mısralarıyla kendisinden memnun olmayan MHP’lileri ikna etmeye uğraşan Bahçeli şöyle devam etti:

Vefatının 79. sene-i devriyesini rahmetle andığımız Mehmet Akif, bakınız ne diyor, bizlere nasıl sesleniyor:

‘Bir külah kapmaksa şayet bunca hırsın gayesi; kendi namusun olur er geç onun sermayesi.’

Allah muhafaza, vatan yanarken biz nasıl siyasi çıkar peşinde koşalım? Nasıl ikbal çetelesi tutalım? Bu samimi bir hal ve sonuç mudur? Fakat bu maskaralıklar devam edip gidemez; “Adam, benim neme lazım” demekle iş bitmez.

Yine bizlere sesleniyor ahlak kahramanı Akif:

Siyaset karaborsacılarına teslim olmamak adına gelin ağlamak için felaket beklemeyelim, pişmanlıklar içinde oyalanmayalım. Diyor ya Akif, “Burnumuzdan tuttu düşman, biz boğaz kaydındayız! Bir bakın: Hala mı hala ihtiras ardındayız.”

Hala mı? Nereye kadar peki? Karamsarlık aşılayıp birlik ve beraberliğimizi bozmayı planlayanların tuzağına kananları bırakılalım da vatan şairimiz ikaz etsin:

“Ye’s öyle bataktır ki: Düşersen boğulursun. Azmiyle, ümidiyle yaşar hep yaşayanlar.” Me’yus olanın ruhunu, vicdanını bağlar.

Gereken yapılacaktır

Mahvımıza hizmet edenlere Akif’in uyarısı muhteşemdir:

“Hüsrana rıza verme, çalış, azmi bırakma; kendin yanacaksan bile, evladını yakma.”

Milletçe yaşatılmak istenen de şudur:

“Kendi sağlam, hissi ölmüş, ruhu ölmüş bir milletin! İşte en korkuncu hüsranın, helakin, haybetin!”

Merhum şairimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ve onun şu haykırışına hücrelerimize kadar sahip olduğumuzu ifade ediyorum:

“Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz; Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz!”

Tüm dava arkadaşlarım müsterih olsunlar: Zaman gelecek gereken yapılacaktır, zaman gelecek bu toz bulutu kaybolacaktır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)