İzmir’i Cezalandırmaya Çalışıyorlar



Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bugün Halk TV’de Semra Topçu’nun Güne Başlarken programına konuk olarak, gündemi değerlendirdi.

Bayır, değerlendirmesine öncelikle son zamanlarda yoğunlaşan terör olaylarına değindi. 1 Kasım öncesi memleketimize “istikrar” vurgusu yapan, Türkiye’nin bir koalisyon hükümetinde ve ya bir hükümet bunalımında çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağını iddia eden iktidara sorarak başladı.

“İstikrarınız bu mu? 13 yıllık bir tecrübeye ait hükümet, bu kadar basiretsiz olabilir mi? Bütün kadroları tanıyorsunuz, 13 yıldır bürokrasiyi, diplomasiyi ve milli istihbaratı kontrol ediyorsunuz. 7 Haziran – 1 Kasım arasında neler oldu da güvenlik görevlilerimiz şehit edilmeye başladı. Sözde 13 yıllık hükümet tecrübesine sahip olan kadroların yönettiği ülke doğusuyla batısıyla yangın yerine döndü.

İzmir’de şehit ailelerini ziyarete gittiğimiz de, ailelerden gelen tepkilerden dolayı ne yapacağımızı şaşıyoruz. Ülkemizi ve Cumhuriyet değerlerimizi sistemli bir şekilde bu noktaya getiren, hükümet muhakkak ki gidecek. İşte bu süreçte CHP’ye ve CHP’lilere büyük bir görev düşüyor” dedi.

Örtülü Ödenek, Gerçekten Örtülü

Değerlendirmesinde örtülü ödenek konusuna da temas eden Tacettin Bayır,
“Bir gece de Cumhurbaşkanı’na örtülü ödenek kullanma imkânı veriliyor. 1,5 yıl içerisinde örtülü ödenek adına yapılan giderlerle memleketimize 580 adet öğrenci yurdu, huzur evi yapılabilir ve ya beş yüz bin asgari ücretliye zam gerçekleştirilebilir ya da on yedi bin işsiz iş sağlanabilirdi” dedi.

İzmir’i Cezalandırmaya Çalışıyorlar

Örtülü ödenek konusundan sonra İzmir’in ve İzmirlilerin uğradığı haksızlıkları da konu alan Bayır, konuların AK Parti içerisinde muhatabı olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a, ‘Cinali Bey’ diye hitap etti.

Tacettin Bayır konuyu şu şekilde ele aldı:

“Türkiye ekonomisine en fazla gelir katkısı yapan üçüncü il İzmir’dir. İzmir, İstanbul ve Kocaeli’den sonra Türkiye’nin en büyük gelir kaynağıdır. Lakin İzmir’in ülkeye yapmış olduğu bu katkılar karşılıksız kalmaktadır. Bu kadar jeopolitik bir öneme sahip olan bir kentin, hükümet eliyle sistemli olarak geri bırakılması memleketin geneline de zarardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, hükümetten daha fazla İzmir’e yatırım yapmaktadır. Kendilerince İzmir’i cezalandırmaya çalışıyor. Lakin lafa gelince Cinali Bey (Binali Bey) İzmir’e yaptıkları yatırımları ballandıra ballandıra anlatıyorlar. 35 proje faaliyette diyorlar, lakin 3’ü yapım aşamasında ikisi yarı yolda kalmış. İzmir körfezi için ÇED raporunu istiyoruz, vermiyorlar. Hatta vermemekte direniyorlar. İzin verinde İzmirliler bir körfez keyfi yapsın.”

CHP İçerisinde Değişim Kaçınılmaz

Kurultay üzerine ve parti içerisine yönelikte açıklama yapan Tacettin Bayır,
“CHP kadrolarında 2019 yılına kadar bir değişikliğe gidilmesi kaçınılmazdır. Bunu bizden Türk Milleti istiyor. CHP’nin daha çok Mustafa Kemal ilkelerine sahip çıkılması ve saha da daha aktif bir siyaset güdülmesi CHP’yi iktidara taşıyacaktır diye düşünüyorum. Partim hakkında eleştiriler mevcut, Atatürkçü ilkelerden taviz verdi diye. Lakin ben 32 yıldır siyasetteyim, CHP’nin 6 ok tan dönmediğini ve sapmadığını söyleyebilirim. CHP’nin başına yeni kelimeleri getirilerek CHP’nin genlerinin değiştirileceğine ben inanmıyorum. CHP’nin genlerinin bu kadar zayıf olduğunu düşünmüyorum. Birkaç kişinin CHP ismini taşıyarak yapmış olduğu açıklamalar CHP’nin genelini temsil etmez” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)