Rakibim yok yarışım kendimle



15 yıldan beri yaptığı şovlar ve denediği yeniliklerle farkını ortaya koyan Hande Yener yeni yılda yönetmen koltuğuna oturacak. Yener ayrıca eğlence, dans, sağlık, müzik ve spor merkezi açmayı planlıyor...

Astrolojiye göre sizi neler bekliyor?

2015 neye elimi değsem altına dönüştüreceğim bir yıldı. 2016 ise her şeyi akışına bırakacağım bir yıl olarak görünüyor. Çünkü ektiklerimin meyvesini toplayacağım bir yılmış. Yani yan gelip yatacağım gibi duruyor. 2016 memleketimize ve dünyaya barış ve huzur getirsin. Herkese ve kendime sağlık, mutluluk ve aşk diliyorum. 2015 benim için çok hızlı geçti. Bodrum'da yazın kendi mekanımı açtım. Ardından bunu kış için İstanbul'a taşıdım. Açılışımızı yılbaşı günü yaptık. Yaza da Çeşme'de açmayı planlıyorum.

Yeni yıl konserine nasıl hazırlandınız?

Beşiktaş Belediyesi'yle böyle bir projeyi ortak yaptığımız için bütçe konusunda rahattık. Binaları giydirdik. Kendimi ilk defa bu kadar büyük bir şekilde gördüm. Ama konserin alt yapısını yapmaya Harbiye konserlerinde başlamıştık. Sahne şovlarım herkesin ilgisini çekince bizimle çalışmak istediler. Yeni yıl için dansçı sayımı arttırdım. 20 kişi olduk. Orkestramı büyüttüm. Bu 15 yıldan beri beklediğim ve istediğim bir konserdi. Bu yüzden disiplin ve alt yapı olarak hazırdım. Dünya starları yaparken biz niye yapmayalım, benim neyim eksik dedim ve dünyanın en büyük sahnesine çıktım.

Konser öncesi kendiniz için neler yapıyorsunuz?

Yoğun spor ve egzersiz yapıyorum. Eski bir tarz olan Step Aerobic'le kondisyonumu güçlendiriyorum. Protein ağırlıklı besleniyorum. Bioenerji uzmanıyla çalışıyorum. Yapı olarak da enerjik biriyim ama hep zirvede kalmak zor. Enerjinizi saatlerce tutabilmek önemli. Çünkü ilk üç şarkıda herkes enerjikken benim için üç şarkı sonrası o enerjinin artarak devam etmesi önemli. Bu dozu arttıran tek sanatçıda Madonna.

MADONNA'NIN ŞİFRELERİNİ ÇÖZÜYORUM. ENERJİSİNİ İNCELİYORUM VE KENDİME UYGULUYORUM

Bu yüzden mi Madonna'yı örnek alıyorsunuz?

Madonna'nın şifrelerini çözüyorum. Onun saçına makyajına değil, enerjisini nasıl yönettiğini inceliyorum ve bunu kendime uyguluyorum. Türkiye'de böyle şov yapan kimse olmadığı için gözlemleyeceğim starlar dünyadan oluyor. Madonna'da gördüğüm tek şey bol disiplin, prova ve çalışma. Türkiye'nin Madonna'sı olmaya çalışan benim. Madonna'nın küçük öğrencisiyim. Kendimi öyle bir efsaneyle kıyaslamak haksızlık olur ama örnek aldığım kişi o. Ondan ne öğrenirsek bizim için kar. Türkiye'deki divalardan da çok şey öğrendim. Mesela Sezen Aksu'dan müzisyen olmayı, insanlara nasıl davranacağımı ve sanatçı bakış açısını öğrendim. Öğrendiklerim ve gözlemlediklerimle kendi kendime bir Hande Yener yarattım.

Müzikten ne olursa uzaklaşırsınız?

Hiçbir zaman kendi keyfim için müzikten uzaklaşmadım, uzaklaşmam. Bir evlilik yapıp beş yıl müziğe ara vermem. Ya da tatile gidip bir yıl albüm yapmıyorum diyemem. Müzik aşkımdan ötürü değişik tarzlar denerim ama müziği bırakmam. Yaptığım işte ülkemde kendimi çok özgür hissediyorum. İstediğim her şeyi deneyebiliyorum. Çünkü bana herkes istediğimi yapma fırsatını verdi. Bu fırsatı almak zor oldu ama başardım. Bu ülkede değişim yapmak isteyen herkes yok oluyorken ben hem şanslı, hem de cesurdum.

Ezber bozan işler yaparken karşılaştığınız direnç sizi yıprattı mı?

Çok şaşkınlıklar yaşadım. Herkesi mutlu etmek çok zor. Eleştiriler, yapma etme diyenler her zaman oldu. Ama hep iç sesimi dinledim ve öyle devam ettim. Başta söylenen her şey bana çok ağır geliyordu, değişik bir şey yapmak suç mu diye çok isyan ettiğim oldu ama sonra eleştirilmenin güzel bir şey olduğunu fark ettim. Şu an yapılan hiçbir şey bana dokunmuyor. Aksine eleştirilsin, yorum yapılsın istiyorum.

50’İMDE SAHNEDE MAYO GİYECEĞİM

Sürekli birileriyle yarıştırılmak sizi rahatsız ediyor mu?

Başta rahatsız ediyordu ama şimdi kendi haline bıraktım. Kimsenin bizi birbirimizle at yarıştırır gibi yarıştırmasını doğru bulmuyorum. Çünkü ben sanatçıyım ve yarışım kendimle. Listelerde birinci olan benken, kendimden başka yarışım kimle olabilir ki? Başkalarının da birinci olduğu oluyor ama benim geçmek zorunda olduğum kendi şarkılarım var.

Yaptığınız değişimler size neler kattı?

Değişimi kabul etmemek kariyerinin intihara sürüklenmesi demek. Yaptığım yeniliklerle hep kendimi yeniledim, değişimi kucakladım ve zamansız biri olduğumu gösterdim. Bu ülkede 50 yaşında sahnede mayo giyecek biri varsa o yine benim. Çünkü zamanı kendim için durdurdum.

BİOENERJİYLE ŞİFA DAĞITMAK İSTİYOR

Göreviniz sadece şarkı ve şovlarla sahnede olmak mı?

Eski bir tezgahtar ve ortak direk bir ailenin kızı olarak insanların mutsuzluklarını görebiliyorum. Görevim sadece onlara şarkı söylemek değil. Umutsuzluktan çıkarmak ve “Sende benim gibi bir numara olabilirsin”i göstermek. Çünkü bende o noktadan geldiğim için iyi bir örneğim. Konservatuar okuyup, pamuklara sarılı bir proje kızı değilim , bir mucizeyim. Çünkü hikayem imkansız denen imkanlıydı. İsteyen ve azimle çalışan herkes başarılı olabilir.

Yapılacak planlarınız neler?

Eğlence, dans, sağlık, müzik ve spor merkezi açıp, doktorları ihtiyacı olan kişilerle buluşturup bioenerjiyle şifa dağıtmak istiyorum. Amacım bu yönde...

BENİMLE AŞK YAŞAMAK ZORDUR...

Popülerliğiniz aşkı yaşamanızı nasıl etkiliyor?

Aşkı sadece ilişkilere harcamak çok yanlış. Her an zaten biriyle göz göze gelecek ve aşkı yaşacaksın. Bu yüzden benimle aşk yaşamak çok zordur. Çekilmez biriyim. Önceliğim hep işim. İşim için çoğu şeyden fedakarlık ediyorum ama hayranlarımdan aldığım enerji buna değiyor.

Ferrari sevmem bana havalı gelir

Madonna mı, Beyonce mu, Amy Winehouse mu?
Tabi ki Madonna. Ama Amy'yi de ayrı bir yere koyuyorum.

Michael Jackson mı, Orhan Gencebay mı?
Orhan Baba beni hayal kırıklığına uğratmayan tek isim.

Serdar Ortaç mı, Tarkan mı?
Zaten seçimimi yaptım Serdar Ortaç.

Ferrari mi, Maserati'mi?
Ferrari'yi sevmiyorum bana çok havalı geliyor. Tercihim Maserati.

Sezen Aksu mu, Ajda Pekkan mı?
Sezen Pekkan.

Leonardo DiCaprio mu, Bruce Willis mi?
DiCaprio.

Kitap mı, film mi, dizi mi?
Film.

Döner mi, sushi mi?
Sushi hiç sevmem, döner.

Dracula Hande!

SERDAR Ortaç ve Hande Yener birlikte seslendirdikleri, ‘İki Deli’ parçasına klip çekti.

Bir plazanın teras katında çekimlerde Drakula’nınkine benzer pelerinli bir kıyafet giyen Yener, Ortaç’la çok uyumlu çalıştıklarını söyledi. Ortaç’ı sette eşi Chloe da yalnız bırakmadı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)