Çanakkale’yi Anlatmaya Devam Ediyoruz…

Vardiya Bizde Platformu, ADD İzmir Şubelerinin ortaklaşa düzenlediği ve Ulusal Eğitim Derneği’nin destek verdiği ‘’Sessiz Çığlık’’ eyleminin konuşmacıları, E. Tuğamiral İsmail Taylan, E. Albay Ahmet Avcı, Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Av. Ulvi Puğ, ADD Genel Merkez Yöneticisi Ahmet Tutan ve ADD Konak Şubesi Başkanı Selçuk Yılmaz idi.

Tariş Satış Mağazası önünde toplanan grup, ‘’Bölücü ve Yıkıcı Anayasa’ya Hayır’’, ‘’Türk Milleti Anayasa’dan Çıkarılamaz’’, ‘’Türk’süz, Atatürk’süz Anayasa Olmaz’’, ‘’Teröre Karşı Omuz Omuza’’ ve ‘’Ne ABD Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye’’ sloganlarını attı.

Irak’ta 2005 yılında yapılan Anayasa Referandumu ile, Irak milli devletinin federal devlete dönüştürüldüğünü, aynı oyunun yeni anayasa kandırmacasıyla Türkiye’de uygulanmaya konduğunu, bu meclisin anayasa yapma yetkisi olmadığını belirten konuşmacılar, halkımızın hazırlanan bu tuzağa düşmeyeceğini, oyunu bozmak için teröre karşı yekvücut olup, komşularımız Suriye, Irak, İran ve Rusya ile birlikte, ABD ve AB emperyalistlerine karşı güç birliği yapılması gerektiğini açıkladılar.

Ulvi Puğ, Çanakkale Savaşları’nın, Atatürk’ü yarattığını, Kurtuluş Savaşı’nın tartışmasız önderi konumuna getirdiğini, Çarlık Rusya’sının yıkılmasına neden olarak, Sovyetler Birliği’nin askeri ve mali desteğini kazanmamıza neden olduğunu, Anzakların, İngilizlerden farklı milletler olduklarını kavramalarına neden olduğunu belirtti.

Selçuk Yılmaz, ‘’Türk milleti geçmişte emperyalist oyunu, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde bozmuştur. Bugün de bozacaktır’’ diyerek son konuşmayı yaptı.








Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)