Canlı bombaya kimlik kontrolü de yapılmış


Bursa'daki canlı bombanın otogardaki görüntüleri ortaya çıktı

Canlı bombanın geçtiğimiz 23 Nisan Cumartesi günü Şanlıurfa'dan otobüs ile Bursa'ya geldiği belirlendi.

Bursa'da tarihi Ulu Camii yakınlarında 23 kişinin yaralanmasına neden olan kadın canlı bombanın Bursa otogarında güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Canlı bombanın geçtiğimiz 23 Nisan Cumartesi günü Şanlıurfa'dan otobüs ile Bursa'ya geldiği belirlendi.

Bombacının aldığı bilete ulaşan polisin biletin 'Sultan' isminde bir kadın adına alındığını tespit etti. Polis bilet üzerinde bulunan ismin sahte olup olmadığını araştırmaya başladı.Güvenlik kamerası görüntülerinde de canlı bombanın terminaldeki görüntülerine yer verildi. Görüntülerde, şehir dışından Bursa'ya gelen kadın canlı bombanın, taksicilerle görüşerek kendisine yardım edecek kişilerin bulunduğu Görükle'deki bir sitenin adını verdiği görüldü.

Elinde çanta olan kadının adresin yazılı olduğu kağıdı taksiciye verirken tedirgin hali dikkat çekti. Taksici ise 25 yaşlarındaki başörtülü kadın teröristi Görükle'ye götürdü.

Canlı bombanın bindiği otobüste kimlik kontrolü yapılmış

Bursa'da Ulucami yakınında düzenlenen canlı bomba eylemini gerçekleştiren kadın teröristin, Şanlıurfa'dan bindiği otobüsün,pazar sabahı saat 04.15'te Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yol kontrolü yapan jandarma ekibi tarafından durdurulduğu öğrenildi.

Jandarmanın üzerinde soğuk damga bulunan nüfus cüzdanındaki fotoğraf ile canlı bombanın aynı olmasına rağmen kimliğini araştırdığı, sahte kimlikte herhangi bir arama kararının olmaması nedeniyle hakkında işlem yapılmadığı belirlendi.

ÇİVİLERLE DESTEKLENDİ

Bu arada Ulucami yakınında terörist kadının patlattığı bomba düzeneğinin çivilerle desteklendiği de öğrenildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)