Cumhuriyet buluşmasına ilişkin dava başladı


29 Ekim 2012’de aralarında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin de (ADD) bulunduğu ‘Vatan Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği’nin Ulus’ta düzenlediği büyük Cumhuriyet buluşmasına ilişkin dava başladı.

29 Ekim 2012’de aralarında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin de (ADD) bulunduğu ‘Vatan Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği’nin Ulus’ta düzenlediği büyük Cumhuriyet buluşmasına ilişkin dava başladı.
Büyük buluşmada yer alan CHP Parti Meclisi üyesi Ali Özgündüz ve eski CHP milletvekili Adnan Keskin ilk kez hakim karşısına çıktı. Özgündüz, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladıklarından dolayı haklarında iddianame düzenlenmesine çok üzüldüğünü söyledi.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA
29 Ekim 2012 tarihinde ‘Vatan Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği Ulus’ta, ‘Seferberlik buluşması’ gerçekleştirmiş ve 1 milyonu aşkın yurttaş polis barikatını aşarak Anıtkabir’e yürümüştü. Ulus’taki Cumhuriyet Bayramı kutlamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak Ali Özgündüz ve Adnan Keskin ile birlikte birçok CHP milletvekili de katılmıştı. Ali Özgündüz ve Adnan Keskin hakkında fezleke düzenlenmiş ancak o dönem milletvekili oldukları için herhangi bir işlem yapılmamıştı. Yeni dönemde milletvekili olmadıkları için hazırlanan fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi ve Özgündüz ile Keskin hakkında iddianame düzenlendi. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla yargılanan Özgündüz ve Keskin dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

‘ESKİLER ARASINDA DAYANIŞMA İYİ DE YENİLERDE BU YOK’
Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ali Özgündüz ve Adnan Keskin katılırken eski CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de duruşmayı takip etti. Aygün’ün duruşmaya geldiği sırada mahkeme başkanı Avni Mis, “Eskiler arasında dayanışma iyi de yenilerde yok” dedi.
Ali Özgündüz savunmasında, “Biz hükümetin dediği yerde Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak zorunda değiliz. Ulus’a gittiğimizde barikatlarla yol kesilmişti. Bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması nasıl yasaklanır? Biz içerideyken vatandaşlara gaz sıkılmaya başlandı. Daha sonra basında çıkan haberlerde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bariyerlerin kaldırılmasını istediği belirtilmişti. O zaman Gül de bu suçu işlemiştir. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaktan dolayı bir iddianamenin düzenlenmesi beni üzüyor” ifadelerini kullandı.

‘BENİM BOĞAZIM SIKILDI ŞİKAYETÇİ OLMADIM’
Adnan Keskin de savunmasında, “Davayı anlamış değilim. Bilirkişi raporları çelişkili. Orada benim boğazımdan tutulup, sıkıldı. Benim şikayetçi olmam gerekirken ben affedip şikayetçi olmadım. Polislerle konuşurken gaz sıkıldı. Polise herhangi bir müdahalem olmadı” diye konuştu. Mahkeme başkanı Avni Mis şikayetçi olan müştekilerin bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 28 Eylül tarihine erteledi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)