Ankara Valiliği, CHP'nin yürüyüşüne izin vermedi


Ankara Valiliği, CHP Gençlik Kolları'nın 19 Mayıs'ta Güvenpark'tan Anıtkabir'e yapacağı duyurulan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı yürüyüşe, "güvenlik" gerekçesiyle izin verilmediğini açıkladı. Ancak CHP yürüyüşü gerçekleştirmekte kararlı.

Ankara Valiliği, CHP Gençlik Kolları'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Güvenpark'tan Anıtkabir'e yapacağı yürüyüşe, "güvenlik açısından uygun olmadığı" gerekçesiyle izin verilmediğini açıkladı. Yürüyüşe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacaktı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, CHP İl Gençlik Kolları adına İl Gençlik Kolu Sekreteri Eda Yüksel ve İl Gençlik Kolu Başkanı Berk Kılıç'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında CHP İl Başkanlığı önünden Anıtkabir'e yürümek için izin talebinde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü'nün 12 Mayıs 2016 tarihli, 1940 sayılı yazısına dikkat çekilerek, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği ilimizdeki toplantı ve gösteri yürüyüşleri alan ve güzergâhlarının 29 Ocak 2016 tarihinde Valiliğimiz tarafından duyurulduğu, bu kanuna uygun olarak daha önce ilân edilen alanlardan birisi için bildirimde bulunulduğu takdirde bildirimin değerlendirilmeye alınacağı Berk Kılıç'ın adına yazılı olarak bildirilmiştir" denildi.

Bu yazılı bildirime rağmen CHP İl Gençlik Kolları tarafından henüz belirtildiği şekilde bir talepte bulunulmadığı aktarılan açıklamada, hem 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve ilgili yönetmeliği gereği mevzuat bakımından hem de güncel hassasiyetlerden dolayı bu yürüyüşün güvenlik açısından uygun bulunmadığı belirtildi.

"Atamıza yürüyoruz"

CHP'nin Twitter hesabından ise, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde yarın (perşembe) saat 10:30'da Güven Park'ta buluşup, Atamıza yürüyoruz" denildi.

"Yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tanıtım gecesine gelişinde, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

CHP lideri, "Yarın (perşembe) yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum" dedi.

"19 Mayıs tarihini önemsizleştirmek isteyenler demokrasi düşmanlarıdır"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs mesajı ise şöyle:

"19 Mayıs 1919 tarihinde Büyük Atatürk'ün ülkemizi işgâlden kurtarmak ve tam bağımsız, özgür bir ülke kurmak ülküsüyle Samsun'a çıkışı, milletimizin kaderini değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir başlangıçtır. 19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlenmek, geleceği yok edilmek istenen milletimiz kendi kaderini eline almış, 'Ya istiklâl ya ölüm' diyerek varoluş mücadelesine başlamıştır. Bu ruh ile Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmış, milli egemenliğe dayanan, çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti kurulmuştur. Bugün sahip olduğumuz tüm özgürlüklerin ve hakların teminatı işte bu büyük ruhtur. 19 Mayıs tarihini önemsizleştirmek, sıradanlaştırmak, takvimlerden bir yaprak haline getirmek isteyenler bu ruhu kavrayamamış acizler ile bağımsızlık, özgürlük ve milli egemenliğe dayanan demokrasi düşmanlarıdır. Ülkemize düşman olan bu zihniyet, dün olduğu gibi gelecekte de yenilmeye mahkûmdur. Cumhuriyet'in emanet edildiği milyonlar, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacaktır. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'in halka, gençliğe güvenini her zaman hisseden Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı olarak, Gençlik ve Spor Bayramımızın 97'nci yılını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahramanlarımızı minnetle ve şükranla anıyorum."

Emniyet Genel Müdürlüğü, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanacağı 19 Mayıs Perşembe günü, IŞİD tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel saldırılara ilişkin 81 ilin emniyet müdürlüklerini 'gizli' ibareli bir yazıyla uyarmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı ise, sosyal medyada yer alan "IŞİD tehdidi nedeniyle Anıtkabir, 19 Mayıs'ta halka kapatılacak" iddialarına internet sitesine koyduğu bilgi notuyla açıklık getirmiş, Anıtkabir'in 19 Mayıs'ta halka açık olacağı belirtilmişti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)