Kürtler 12 bin savaşçıyla Rakka’ya saldıracak


YPG’nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD’in başkent ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentine uzun zamandır planlanan operasyonu başlattı.

Geçen hafta da ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le mücadele koalisyonu nezdindeki daimi temsilcisi Brett McGurk, PYD’nin kontrolündeki Kobani’ye ikinci kez ziyarette bulunmuştu.

İki gün önceyse ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin kontrolündeki Rojava’yı ziyaret ederek, Demokratik Suriye Güçleri’yle (DSG) görüşmüştü.

Tüm bu temaslar, Rakka operasyonunun yaklaştığı yönünde yorumlar yapılmasına neden olmuştu.

‘DSG 12 bin savaşçıyla saldıracak’

Rakka operasyonu bugün saat 14.00’te başladı. Haberde, DSG’ye Ahrar Rakka ve Liva Tahrir Tugayları’nın da katıldığı belirtildi.

Londra merkezli Arapça yayın yapan Al Aawsat gazetesinin operasyonun başladığına dair haberindeyse Rakka’da bulunan bir insan hakları aktivistinin sözlerine yer verildi. Aktivist, Kürtlerin 12 bin savaşçıyla Rakka’ya saldırıya geçtiğini söyledi.


‘Rakka operasyonu üç koldan’

Suriye’nin Rakka kentinde hayatlarını tehlikeye atarak habercilik yapan ve IŞİD vahşetini anlatan ‘Rakka Sessizce Katlediliyor’ (Raqqa is being slaughtered silently) grubundan bir başka aktivist Abu Mohammed al-Raqqawi ise Kürt savaşçıların şuan Ayn İsa’da olduğunu ve Rakka’ya doğru ilerlediğini söyledi.

Raqqawi’ye göre Rakka’ya düzenlenecek operasyon üç cepheden yürütülecek: Deyr Ezzor, Ayn İsa ve Kobani.

IŞİD ile DSG arasındaki savaşın kolay olmayacağını sözlerine ekleyen aktivist, şöyle konuştu: “IŞİD bu operasyona iki yıldır hazırlanıyor ve güçlü barikatlar inşa ediyordu. Operasyona ABD’li askerler katılmayacak. Suriye’de şuan 200 kadar ABD’li özel savaşçı bulunuyor. Ancak onların tek görevi Kürtleri eğitmek.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)