Atatürk Havalimanı'nda Canlı Bomba Saldırısı


İstanbul Valisi Vasip Şahin, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin açıklama yaptı.


Vali Şahin "28 kişi hayatını kaybetti, 60'a yakın yaralı hastaneye sevkedildi. Saldırının 3 canlı bomba ile gerçekleştiğini değerlendiriyoruz".

Emniyet kaynakları saldırının "IŞİD kaynaklı" olduğunu bildirdi.

Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırı sonrası ilk açıklamalar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada "10 şehidimiz var. Bir kişi kaleşnikofla içeri girdi etrafa ateş açtıktan sonra kendini patlattı. 20 civarında yaralı olduğu belirtiliyor" dedi.

ABD'li bir terörle mücadele yetkilisi, 'PKK değil, IŞİD'e benziyor' dedi

İstanbul Atatürk Havaalanı'nda yapılan bombalı saldırılardan sonra dünya basını da son dakika olarak haber geçmeye başladı. Bazı yayınlar, görgü tanıklarının anlatımlarını haberleştirdi.

Dünya basını, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda yaşanan katliamı son dakika haberi olarak duyurdu.

Saldırıyı duyuran Reuters, Türk yetkililere dayandırdığı haberinde 2 canlı bombanın kendisini patlattığını yazdı.

Aynı yetkili, polisin şüphelileri etkisiz hâle getirmek için Dış Hatlar Gelen Yolcu Girişi'nde ateş açtığı, şüphelilerin x-ray cihazına girmeden kendilerini patlattığını söyledi.

NBC News'e konuşan bir görgü tanığı ise, 3 canlı bomba gördüğünü ileri sürdü.

Ömer isimli bir tanık, önce bir patlama duyduğunu, sonra bir polisin bir kişinin üzerine atladığını ve o kişinin kendisini patlattığını gördüğünü söyledi.

Aynı görgü tanığı, insanların daha sonra üzerinde patlayıcı olan bir kişiyi durdumaya çalıştığını belirtti.

Bir başka görgü tanığı, bu anlatımı doğruladı ve dışarıda da bir patlama sesi duyduğunu söyledi.

NBC News'e konuşan ABD'li bir terörle mücadele yetkilisi, "İstanbul saldırısı IŞİD'e uyuyor, PKK'ye değil" diyerek IŞİD'e işaret etti.

Associated Press (AP) ise, bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, şüphelilerden birinin önce Kaleşnikof ile ateş açtığını, sonra kendisini patlattığını duyurdu.

AP, olay hakkında ilk tweetlerinden birinde ise, şüphelilere önce polisin ateş açtığını, sonra patlama olduğunu yazdı.

Guardian ise, bir Türk emniyet yetkilisine dayanarak, "havaalanında bir patlama olduğunu ve ölü-yaralı sayısının henüz belli olmadığını" duyurdu.


İşte saldırganın silahı!


Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda canlı bombanın önce etrafa ateş açtığı, ardından kendisini patlattığı öğrenildi.

Teröristin saldırıda kullandığı sanılan kalaşnikofun fotoğrafı ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde bir saldırgan, uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açtıktan sonra kendini patlattı. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybederken, yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulunuyor.

Havalimanındaki bir görgü tanığı, “Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi” dedi.

Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya yayın yasağı!

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya yayın yasağı getirildi. Başbakanlık istedi, RTÜK yasak getirdi.

ABD dün Türkiye'ye saldırı konusunda uyarmıştı

Atatürk Havalimanına yapılan saldırı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın dün Amerikan vatandaşlarına yaptığı Türkiye’ye seyahat uyarısını hatırlattı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat konusunda daha önce yayımladığı "dikkatli olun" uyarısını yinelemesinin üzerinden 1 gün geçmeden İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bomba patlatıldı.

Açıklamada, Amerikan vatandaşlarından "terör saldırıları ve bazı terör gruplarının tehditleri" nedeniyle Türkiye’deki seyahatleri sırasında dikkatli olmaları istenmişti. ABD muhtemel hedefler olarak "alışveriş yerleri, sivil havacılık, ulaştırma sistemleri, spor organizasyonları ve halka açık toplantılar" olarak saymıştı.

Kızılay'dan patlama sonrası çağrı!

Yapılan açıklamada yaralılar için kan vermek isteyenlerin Hastane önlerinde yığılma yapmamsını ve kan verme merkezlerine gitmeleri istendi. Sağlık Bakanlığı, AtatürkHavalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından İstanbul'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını bildirdi.

THY'den uçuşlara dair açıklama

Reuters'a konuşan THY yetkilisi, havalimanından yeni uçuşların yapılmayacağını, ancak havada kalan uçakların inişine izin verileceğini belirtti.

Atatürk Havalimanı'nda patlama anı



Patlama sonrası ilk görüntüler




Saldırı sonrası hava trafiği radara böyle yansıdı

İstanbul'da Atatürk Havalimanı 2 ayrı patlama meydana geldi. Saldırı ardından İstanbul'un üzerinde yoğun bir hava trafiği oluştu.


İstanbul'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 2 ayrı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından silah sesleri duyuldu, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaşanan saldırının ardından İstanbul'un üzerinde yoğun bir uçak trafiği oluştu.

O görüntü radarlara böyle yansıdı.

Erdoğan İstanbul’daki saldırıyla ilgili gelişmeleri Başbakan ve Genelkurmay Başkanı ile birlikte takip etti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, iftar sonrasında gelen patlama haberi üzerine Başbakan Yıldırım ve Orgeneral Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.

Yapılan değerlendirme neticesinde Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın İstanbul'a gitmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)