Sen Yılmaz, Sen Öğretmen Atamasında Torpili Meşrulaştıran Bakansın


Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısına sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili madde eklendi. Buna göre, sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilecek ve sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacak. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı sert bir dille eleştirdi. Koncuk, şunları kaydetti:

“Helal olsun İsmet Yılmaz tarihe geçtin. Hem sözleşmeli öğretmenliği hem de bunlara sözlü sınavı getirdin. Öğretmenler seni unutmayacaktır!

Sayın Yılmaz sen bu uygulamanla senden önceki bakanlara rahmet okuttun. Sen genç, işsiz öğretmenleri torpile mahkum ettin. Sana ne desek azdır.

Ağustos ataması yapmadığın gibi, öğretmenlik mesleğini seçen gençlerimizi bin pişman ettin. Allah bilsin ki, biz senden razı değiliz.

Sözleşmeli öğretmenlik daha önce de uygulandı ama Sayın Yılmaz sen mülakat sistemi getirerek, alın teri ile atanmayı bile çok gördün. Kınıyorum.

Sayın Yılmaz, sözleşmeli mülakat kazığını unutmayacağız. Her hakkı yenilen ve mülakat denilen rezil sistemle her alın teri çalınan seni anacaktır

Sayın Yılmaz senin bu uygulaman bir seçim dönemi kadar olacak, bu rezil sistemin er veya geç kalkacaktır ama sen yaptığınla hatırlanacaksın.

Emin ol, Türk Eğitim Sen olarak bu sözleşmeli mülakat rezaletini her platformda yerden yere vuracağız. Sonunda sen kaybedeceksin, Sayın Bakan.

Sen artık, öğretmen atamasında TORPİLİ MEŞRULAŞTIRAN bakan olarak anılacaksın. Hiç kimse yapmadı sen yaptın. Sana yazıklar olsun, yazıklar...”

İsmail Koncuk

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)