Biz Bize Yakışanı Yapalım


Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son günlerde kişileri suçlayıcı haberlerde yaşanan artışa vurgu yaparak, “Ortalığın toz duman olduğu bugün, at iz iti izine karışmış, kim haklı kim haksız anlamak mümkün değildir” dedi.
Genel Başkan İsmail Koncuk, “Tüm camiamız asildir, biz bize yakışanı yapalım, insanlığını, adamlığını çoktan kaybetmişler bize ölçü değildir” dedi.

Koncuk açıklamasında şu satırlara yer verdi;

“Bugünlerde bir adamı sevmiyorsanız, Fetöcü demek yeterli. Aynı yaklaşımı sendikalar arası rekabete yansıtmak isteyenler de şüphesiz olacaktır. Kirliliği hayat felsefesi yapmış şahıslar ve bazı kurumlar her türlü pis yöntemi kullanmaktan ve kendileri için tehdit ve tehlike olarak gördüğü kişi ve kurumları kirletmekten asla çekinmezler. Bugünlerde bu tür haber ve açıklamalara sıkça rastlıyoruz.

Her zaman ifade ettim, her kurumun bir ahlakı olmalı, tabi sendikacılık da ahlak üzere yapılmalıdır. Bugünlerde şu sendikanın başkanı, bu sendikanın yöneticisi Fetö soruşturması kapsamında açığa alındı vb. haberler fütursuzca yayınlanmaktadır. Tabiri caizse, bu tür haberleri yapmak moda haline gelmiştir.
Ne haberi yapan ne de haberi okuyan söz konusu kişinin gerçekten iddia edilen suçlama ile bir ilgisi olup olmadığını bilmemektedir. Hangi sendikanın üyesi veya yöneticisi olursa olsun, bu tür iddialara mal bulmuş mağribi gibi sarılmak hiç bir ahlaki anlayışla bağdaşmayacaktır. Ortalığın toz duman olduğu bugün, at izi it izine karışmış, kim haklı kim haksız anlamak mümkün değildir. Bir banka hesabından, bir okul kaydından vb. sebeplerle bir çok memur açığa alınmakta, ancak eşi, çocukları, anne, babası, tüm yakınlarına da, adeta, ateş düşmektedir.

O halde, şu sendika, bu sendika diye, o insanı bir büyük düşman gibi görerek, bir ailenin topyekun yaşadığı bu büyük travmaya göbek atanlar, sevinç naraları atarcasına sanal alemde paylaşanlar, nasıl bir ruh hali ile bu tavrı sergileyebilmektedir anlamak mümkün değildir. Atalar, "Otu çek köküne bak." demişler, dolayısıyla herkes asaletinin gereğini yapacaktır. Tüm camiamız asildir, biz bize yakışanı yapalım, insanlığını, adamlığını çoktan kaybetmişler bize ölçü değildir” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)