Bu da HDP’nin ‘Rabia’sı: Demokrasi, özgürlük, adalet ve eşitlik


HDP’nin Mersin’de düzenlediği mitingde kürsüye çıkan vekil Dengir Mir Mehmet Fırat, sahnede ‘Rabia’ işareti yaptı: “Bundan sonra bu işaret bizim işaretimiz. Birincisi demokrasi, ikincisi özgürlükler, üçüncüsü adalet ve dördüncüsü eşitlik.”

HDP Sözcüsü Osman Baydemir’in ardından kürsüye gelen Fırat, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı merkeze alan anayasa değişikliği referandumuyla ilgili görüşlerini şöyle paylaştı: “Diktatörlük bu ülkede sökmez. Birileri özellikle Azerbaycan’daki kardeşini örnek alarak Cumhurbaşkanlığı sistemini önümüze koyuyor. İnanıyorum ki, Azerbaycan’daki kardeşi gibi hanımını Cumhurbaşkanı baş yardımcısı yapacak. Meseleyi yatak odalarında halletmeye çalışıyorlar. Buna evet dememiz mümkün mü? Ben de inanıyorum ki, ‘Hayır’ çıkacak. Bu ‘Hayır’ı yüzde 50’yi aşırtan da Kürt halkı olacak.”

Ardından sahneden ‘Rabia’ işareti yapan Fırat, “Cumhurbaşkanı kalkıp şöyle bir işaret yapıyor ya. Bundan sonra bu işaret bizim işaretimiz. Dört temel vazgeçilmezimiz var. Birincisi demokrasi, ikincisi özgürlükler, üçüncüsü adalet ve dördüncüsü eşitlik. Bunu unutmayın” diye konuştu.

‘Rabia’ işareti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la özdeşleşmiş durumda. Erdoğan’ın ‘Rabia’sının anlamı ise şöyle: ‘Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)