İBB Maçka Parkı’nı tehdit eden tünele itirazı reddetti: İstanbul trafiği için önemli


İstanbul büyükşehir belediyesi, Maçka Parkı’nı tehdit eden Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tüneli projesine Şişli belediyesinin yaptığı itirazı gerekçesiz reddetti.

2019’da tamamlanması beklenen tünel kapsamında Maçka Parkı’nın bir kısmı çitlerle çevrilerek içindeki koşu parkuru yayalara kapatılmış, Şişli belediyesi ‘tünelin giriş çıkışlarıyla ve izlediği güzergâhla, parkın üzerindeki ağaç ve bitki örtüsü ve fonksiyon alanlarının önemli ölçüde zarar göreceği’ gerekçesiyle tünel inşaatına itiraz etmişti.

Gelen şikayetler üzerine projenin imar planı değiştirilerek  tünelin girişi parktan başka bir noktaya alınmış, ancak ağaçların yine de sökülüp yeniden dikileceği  ifade edilmişti.

Son plan değişikliğinin ‘Park kurtuldu’ diye algılanması üzerine Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifi, İBB’nin yeni bir plan hazırladığını, hem itirazları boşa düşürmek için hem de tepkileri absorbe etmek üzere ‘Yeni plan yaptık’ dediğini ve tünel çıkış noktası, bağlantı ve ring yoluyla parkın hala tehdit altında bulunduğunu kaydetmişti.

‘İstanbul trafiği için önemli’

Şişli belediyesinin itirazı İBB tarafından gerekçesiz reddedildi.

CHP adına söz alan meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, İBB’nin gerekçesiz kararına tepki göstererek açıklama talep etti: “Burası meclis ise biz de kenti yöneten meclis üyeleri isek, bu konuların açıklamasını yapmalıyız. Çünkü raporda da yok. Meclise izah etmeleri gerektiğini düşünüyorum.”

Bunun üzerine ulaşım ve trafik komisyonu başkanı Mahmut Yeter ‘fayda maliyet analizi’ yaptıklarını belirterek yeşil alanın azalmayacağı konusunda ‘güvence’ verdi: “Konu, İstanbul trafiği açısından önemlidir. Yeşil alanda da herhangi bir ufalma söz konusu olmuyor. Söz konusu itirazları reddettik.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)