FETÖ 7 ay önce tehdit etmiş


FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili gerçek amacını darbeden 7 ay önce yayınlanan bir videoda dile getirdiği ortaya çıktı. Gülen'in, 'Yakın bir tarihte onlar da ortaya çıkacak ve hesabı sorulacak. Uluslararası muhakemelerde hesabı sorulacak bunların' şeklinde mensuplarına mesaj verdiği belirlendi

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan 5. iddianamede FETÖ elebaşının darbe girişiminden 7 ay önce örgüt üyelerine verdiği mesajlar deşifre oldu. FETÖ elebaşının 14 Aralık 2015'te 'herkul' adlı internet sitesinde 'İbadetlerin ihmali ve savaş endişesi' adlı konuşma yayınlandı.

YARGILATMAK İSTİYORDU

Gülen, konuşmasında, Suriye'de kullanılan kimyasal gazlardan bahsettikten sonra, "O aynı zamanda bu meselenin cephaneciliğini işte lojistik imkanlarını elinde tutanlar da belli, mücrimler de belli. Yakın bir tarihte onlar da ortaya çıkacak ve hesabı sorulacak. Uluslararası mahkemelerde hesabı sorulacak bunların" şeklinde ifadelerde bulundu.

AMACINI ORTAYA KOYDU

Savcılık iddianamede, Gülen'in yaptığı bu konuşmayla durdurulan MİT TIR'larını kastederek, bunun uluslararası mahkemelerde hesabının sorulacağı mesajını verdiğine dikkat çekti. Darbe girişiminden 7 ay önce örgüt üyelerine umut veren Gülen'in bu konuşmasıyla TIR'ların durdurulmasındaki gerçek amacını ortaya koyduğu belirtildi.

LAWRENCE VE SABBAH GİBİ

Gülen'in 'Arabistanlı Lawrence' olarak bilinen ünlü casus Thomas Edward Lawrence ve Haşhaşi örgütünün lideri Hasan Sabbah'a benzetildi. Gülen'in bu iki isim gibi ışık evlerinde üyelerine özel eğitim vererek mankurta dönüştürdüğüne değinilen iddianamede, 'Örgüt mensuplarına sözde cenneti vadederek her türlü eylemi yaptırdığına dikkat çekildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)