HKP Gerici Yobaz Yargıtay Üyesi Abdullah Yaman Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu


HKP, 10 Kasım’da yaptığı paylaşımlarla;

Mustafa Kemal’e Hakaret Eden, Nefret ve Ayrımcılık, Görevi Kötüye Kullanma Suçlarını İşleyen Yargıtay Üyesi Abdullah Yaman Hakkında Suç Duyurusunda bulundu

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde, Yargıtay Üyesi ve Hukuk Genel Kurulu Başkan adayı Abdullah Yaman; sosyal medya adresinden Mustafa Kemal Atatürk ve 10 Kasım hakkında ağır hakaretlerde bulunmuştur. İşgal ettiği makamın kendisine yüklediği “bağımsız ve tarafsız” olma sorumluluklarını pervasızca ayaklar altın alan bu şahıs, “Zorunlu ibadete hayır” ifadesiyle 10 Kasım’daki anma programlarına karşı yıllardır içinde sakladığı kini kusmuştur.

Abdullah Yaman; Ortaçağcı zihniyetini ortaya koyarak (bozuk bir dille) yapmış olduğu, bir kısmına avukatlarımızın Suç Duyurusu dilekçesinde yer verilen paylaşımlarında; Anayasa’nın değiştirilemeyen ve değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen “Cumhuriyetin Nitelikleri”ne, dolayısıyla Laiklik İlkesine duyduğu tepkiyi açığa vurmuştur.

Yine bu şahıs; (muhtemelen kendisi de bir tekke ve cemaat mensubu olduğundan) Cumhuriyet sonrası çıkartılan “Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması Yasası”ndan rahatsızlığını da ifade etmiştir. Açıkça bu yılan yuvalarının savunusunu yapmıştır.

Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan Latin harfleriyle eğitim ve öğretim yaparak ve yine Cumhuriyet’in Üniversitelerinde okuyup, “yüksek” yargıçlık makamını işgal edecek yere kadar gelen bu şahsın gözünde, Anıtkabir de yıkılması gereken bir “mabet”tir. Adam, resmi bayramlarda yapılan törenlerdeki saygı duruşunu dahi hazmedememektedir. Oysa muhtemelen kendisi de bu törenlerin birçoğuna katılarak şimdiye kadar hep takiyye yapmıştır.

Yine muhtemelen, aday olduğu yerler için icazetini alabilirim diye, Tayyip Erdoğan’la Mustafa Kemal arasında karşılaştırma yaparak, sanki T. Erdoğan tarafından açılmış binlerce dava yokmuş gibi, Mustafa Kemal’e hakaret eden gericilerin savunusunu yapmaya kalkmış, bu gericilere açılan davaları eleştirmiştir. Oysa yarın belki bu davaların dosyaları kendi önüne gelecek ve şimdide ihsas-ı reyde bulunmaktadır.

“Kemalistler”, “Kemalist dinciler”, “sair türbe ve tekke müritleri” gibi nefret söylemleriyle toplumu bölen, ayrıştıran bu adam bir de yargıç olacak. Önüne gelecek herhangi bir davada hâkimlik mesleğinin vakarına uygun davranamayacağı açıktır.

HKP olarak, bu şahsın yüksek yargıç olmanın verdiği “güven duygusu” ile hem de 10 Kasım günü yapmış olduğu paylaşımlarla; Ulusa, Vatana, Ulusal Bağımsızlığa, ülkemizi açık Emperyalist işgalden kurtaran dünyanın ilk başarılı Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve silah arkadaşları ile Ulusal Bayramlarımıza karşı saygısızca ve küfre varan paylaşımlarına sessiz kalamazdık.

Bu nedenle, şahsın yapmış olduğu paylaşımlar 5816 Sayılı Atatürk Hakkında İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet, Nefret ve Ayrımcılık, Görevi Kötüye Kullanma Suçlarını oluşturduğundan hakkında idari ve cezai soruşturma açılması için suç duyurusunda bulunduk.

Parti avukatlarımız tarafından Yargıtay 1. Başkanlığı’na verilen Suç Duyurusu dilekçesinde; bulunduğu mevki ve makam itibariyle tarafsız olması gereken Abdullah Yaman’ın sıradan bir insandan beklenen objektiflik, tarafsızlık ve bağımsızlık kriterlerine dahi sahip olmaması nedeniyle, DERHAL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI da talep edilmiştir.

Bakalım, TC Yargıtay Başkanlığı, Cumhuriyet’in bir yargı organı mı yoksa Cumhuriyet ve Bağımsızlık düşmanı Ortaçağcıların aklandığı bir kadı makamı mı olduğunu göreceğiz.

Ancak sonuç ne olursa olsun, Demokratik Halk İktidarında bu suçların hesabı mutlaka sorulacaktır.

Suç duyurusu dilekçemiz aşağıdadır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)