Çekerek Irmağı Özgür Akacak Platformu ve Tokat-Yozgat Güç Birliği Platformu Çekerek Irmağı Açıklama


Çekerek Irmağı Özgür Akacak Platformu ve Tokat-Yozgat Güç Birliği Platformu Çekerek Irmağı Açıklama yaptı

Açıklamada, onlarca köyün yaşam kaynağı olmuş ve olmaya devam eden Çekerek ırmağı, HES’ler kurularak kurutulmaya çalışıldığını, doğamız ve halkımız için akan Çekerek Irmağı’nı kurutturmayacaklarını, yıllardır verdikleri mücadele sonucunda, HES’lerin yapılmasına henüz onay verilmemişken, usulsüz bir şekilde iş makineleriyle ırmağı, doğayı katledenlere, ‘kirli ellerini ırmağımızdan çek’ dediklerini ifade ettiler.

2015 yılında bir dizi farklı şehirlerden topraklarına sahip çıkmak isteyen Yozgatlılar, Tokatlılar olarak, ırmağı kurutmak isteyenlerin karşısına dikildiklerini, her türlü engellemeler rağmen başlamış olan HES çalışmalarını durdurduklarını, aynı güç ve özgüvenle tekrar ırmağa sahip çıkma çağrısı yaptıklarını belirttiler.

Çağrıda; “Aynı zamanda geçmişimize sahip çıkma çağrısıdır, bu günümüze sahip çıkma çağrısıdır, geleceğimize sahip çıkma çağrısıdır. O toprakta filizlenen başakları da, o ırmaktan akan suları da hak edenler, alnının teri o topraklara dökülenlerdir. Biz bu mücadelenin içindeyiz ve bu toprakları sattırmayacağız, suyumuzu doğamızı her şeye rağmen koruyacağız. Biz yıllarca bu topraklarda var olduk ve var olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, “Irmağının, toprağının kıymetini bilenler olarak; bundan önce olduğu gibi bugünde mücadeleye devam edeceklerini, sadece Çekerek Irmağına sahip çıkmak için değil bütün derelere, ırmaklara sahip çıkmak için Tüm halkımızı 10 Aralıkta Kadıköy’de yapacağımız basın açıklamamıza davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Toplanma Yeri: Mehmet Ayvalıtaş Parkı (Bahariye Caddesi Sonu) Kadıköy

Tarih / Saat: 10 Aralık Pazar / 17:00

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)