YSK başkanından Erdoğan’a yalanlama: Böyle bir talimat verilmedi


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın TRT’de konuşabilmesi için kendilerine talimat gönderdiği iddiasını yalanladı.

Erdoğan, Demirtaş’ın TRT’de yapacağı konuşmayla ilgili, “Arkadaşlara ‘YSK’yla görüşün, gitsinler orada cezaevinde çekimi yapsınlar’ dedim. Zaten bunlar canlı yayın değil, malum” demişti.

Bu sözler bağımsız bir yüksek mahkeme olanYSK’nın siyasi otoriteden talimat aldığı yönünde tartışmaya neden olmuştu.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ ve Mahmut Lıcalı konuyu YSK Başkanı Sadi Güven’e sordu. Güven, özel kalem müdürlüğü aracılığıyla, ‘Erdoğan’ın iddia ettiği gibi bir talimatın kendilerine verilmediğini’ iletti.

Başka bir YSK üyesi de iddianın tamamen gerçekdışı olduğunu belirtti: “Zaten TRT’de seçimleri için yapılacak konuşmalar YSK denetiminde ve gözetiminde yapılır. Bunun için YSK Üyesi Cengiz Topaktaş, Edirne Cezaevi’ne giderek bizzat çekimlere katıldı. Ayrıca yine bu üyemiz, TRT’deki montaj işlemine de nezaret etti. Anayasaya göre YSK’ye kimse talimat veremez. Bu açıklamalardaki iddialar tamamen asparagastır.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)