Teoman: “Solculuk anlayışım 20’nci yüzyılda kaldı”

Son kitabı ‘Fasa Fiso’ ile beraber festival konserlerine devam eden Teoman gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin iç politikalara fazla zaman ayırdığını dile getiren Teoman, tüm ülkelerin zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Fransa’da ırkçı partiye oy verenlere ve Amerika’da Trump’ı destekleyenlere ‘şaşırdığını’ ifade eden Teoman ‘olayların başka türlü yürümesi gerektiğini’ söyledi.



TOPLUMSAL BARIŞ ÖZLEMİYLE GEÇTİ: Çocukluğuma denk gelen 70’li yıllardan beri ülkemin sosyal, siyasi dünyasının tanığıyım ve hayatım, Türkiye için toplumsal barış özlemiyle geçti. Hayatım boyunca türlü türlü nedenlerle, Türk halkının gereksiz yere birbiriyle çatıştığını gördüm. 80 öncesi yaşanan siyasi olayların şu anda ne kadar gereksiz olduğunun farkındayız. Zaman geçince, şu anda yaşadığımız çatışmaların da aslında ne kadar önlenebilir olduğunu göreceğiz. Bir an önce bu problemleri çözmek zorundayız. Türkiye, geçmişin kavgalarına, küskünlüklerine takılıp kalmamalı. Dünya tarihsel olarak zor bir dönemeçten geçiyor ve gelecekte hayalini kurduğumuz Türkiye’nin var olabilmesi için, halk olarak da çatışmasız ilişki kurmak zorundayız. Türkiye gücünü iç politikanın çatışmalarına harcamamalı.

SOLCULUK ANLAYIŞIM 20. YÜZYILDA KALDI: Eskiden solun rezervi olan işçiler, Fransa’da Marine Le Pen’in ırkçı partisi Ulusal Cephe’ye oy veriyorlarsa, burada konu başkaymış diye düşünmek lazım. Ya da Trump’a oy veren zenciler ve hispanikler göz önüne alındığında… Rusya’nın ekonomisi berbat, halk perişan ama Putin’e destek yüzde 80-90’larda. Solculuk anlayışım 20’nci yüzyılda kaldı. Olayların başka türlü yürümesi gerekiyordu, şaşkınım.

KARŞIT FİKİRLERİ DÜŞMAN İLAN EDİYORLAR: Sosyal medyanın negatif etkileri büyük oldu. İnsanlar sabun köpüğü gibi bir dünya yarattılar kendilerine, sadece kendileri gibi düşünenlere yer veriyorlar köpüğün içinde. Karşıt fikirlileri düşman ilan ediyorlar. Kışkırtıcı haberler yapılıyor ve insanlar delicesine sosyal medya üzerinden savaşıyorlar. Fikir alışverişi veya tartışma olmuyor, bodoslama hakarete başlıyorlar. Ben uzlaşmacı bir pozisyonu öneriyorum. Türkiye’deki her siyasi, sosyal görüş sahibiyle aramda, karşılıklı bir saygı ilişkisi istiyorum. Türkiye’nin siyasi, sosyal kavgalarının bitmesini, Türkiye’de kimsenin kendisini mağdur hissetmeyeceği bir ortamı umut ediyorum.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)