Nette arama yaparken ya da uygulama indirirken dikkat ediyor muyuz?

 


Sürekli artış gösteren internet kullanıcılarından olsa gerek aynı oranda artan internet ve mobil tehlikelerden de söz edebiliriz. Bununla ilgili çevrenizden duydukların bizzat kendinizin yaşadıkları da olabilir. Daha dün bana da bir sosyal medya hesabından yeterince samimi olmadığım bir yakınımın hesabından naber mesajı gelince bende saol kanka senden naber diyerek, hesap çalmış bir dolandırıcı ile konuşma fırsatı buldum. Tahmin ettiğim hırsız zekasının sonucu olarak, telefonum faturalı olup olmadığını hediye çeki göndereceğini söyledi.Ondan sonrasını biliyorsunuz işte hal hatır sorulur, eski günler yad edilir, ya sen o düğünde neden yoktun diye hesap sorulur.

Bir önemli uyarı da güvenlik devi McAfee firmasından geldi. McAfee'nin "internette araması en tehlikeli ünlüler" listesini yayınladı ve hayranları uyardı. 

McAfee, potansiyel olarak hayranlarını tehlikeli sitelere ve virüslere yönelten, en riskli sonuçları veren ünlü kişileri araştırdı.

Bu yılın listesinin en tepesinde Gilmore Girls dizisinde Rory Gilmore rolünü üstlenmiş olan aktris Alexis Bledel yer alırken hemen arkasından Late Late Show'un sunucusu James Corden geliyor. Game of Thrones (Taht Oyunları) yıldızı Sophie Turner üçüncü sırada yer alırken McAfee'nin listesindeki diğer dikkat çekici ünlülerin arasında Anna Kendrick, Lupita Nyong'o, Jimmy Fallon, Jackie Chan, Lil Wayne, Nicki Minaj ve Marvel aktrisi Tessa Thompson bulunuyor.

Alexis Bledel ve Sophie Turner'ın isimleri "torrent" kelimesini de içeren aramalarla güçlü bir şekilde ilişkili gözüküyor ve bu yılın listesinde bu iki aktrisin üst sıralarda yer almasının sebebi de bu.

Hackerler evinizi dinliyor olabilir

En az sekiz gizli dinleme amaçlı uygulamanın Google ve Amazon'un uygulama kontrol sürecini aşabileceği ortaya çıktı.

Beyaz şapkalı hacker grubu SRLabs'ten araştırmacıların akıllı hoparlörler için geliştirdiği uygulamalar, kendilerini fal bakan ve rastgele sayılar oluşturan masum uygulamalar gibi gösteriyorlar. Ancak uygulamalar, parola toplama ve etraftaki insanların sesini dinleme özelliklerine de sahipler. Google ve Amazon'un güvenlik kontrollerini aşan programların indirmeye sunulduğu belirtiliyor.

Google Play uygulamaları arasında da fal bakan, yaşlandıran, fotoğraf düzenleyen kullanıcıların yoğun kullandığı mobil uygulamalarında kullanıcıların bilgilerini çaldığına dair iddialar ortaya atılmıştı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)