Google güncellemesi ile sıranız değişebilir

 


Google güncellemeleri, websitesi için büyük emek vermiş website sahipleri için çok önemlidir. Google algoritma güncellemeleri, bir çok sitenin Google'deki yerini tekrar düzenlemektedir. Google algoritması, size aradığınız bir kelime için milyarlarca website arasından en doğru olanı aramak için tasarlanmıştır. Bu yüzden websiteniz ile alakalı yaptıklarını hemen meyvesini vermese de güncellemeden sonra bir çok şeyin değiştiğine defalarca şahit olduk.

Peki Google bu güncellemeleri hangi amaçla ve ne zaman yapar? 

Her arama motoru gibi Google  da ürettiği algoritmalar ile kullanıcılara en iyi arama sonuçlarını yansıtmaya çalışır. Google kendi arama algoritmasını her yıl, yaklaşık 500-600 defa değiştirmektedir. Bunların çoğunun etkisi pek görülmezken, Google arada Penguen ve Panda gibi büyük algoritma güncellemeleri çıkarır ve güncellemeler arama sonuçlarını belirgin bir şekilde değiştirir. SEO ile ilgilenen pazarlamacılar için, Google güncellemelerinin çıkış tarihlerini bilmek; sıralamalardaki ve organik site trafiklerindeki değişikliklerin açıklanmasında yardımcı olabilir ve arama motoru optimizasyonu stratejilerini geliştirebilir.

Google yaptığı her güncellemenin tarihini vermemektedir. Google, yaptığı büyük güncellemeleri güncellemeden sonra belirtirken, yapılan küçük güncellemeler internet sitelerini yakından takip eden webmasterlar tarafından tespit edilmektedir. Yine bu güncellemeleri takip edebileceğiniz sitelerde bulunmaktadır.

SEMrush bunlardan bir tanesidir ve günlük olarak takip yapmaktadır.


Ayrıca Mozcast, RankRanger, AccuRanker, Serpmetrics, Advanced Web Ranking, Google güncellemelerini takip edebileceğiniz siteler arasında yer almaktadır.


Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)