Seçimlere Muharrem İnce nasıl etki ediyor?

 Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 1.5 ay kalmışken AKP ve Saray'daki strateji masalarının hayli yoğun çalıştıkları bilgisini paylaştı. 


"Erdoğan çok rahat. Onun bu rahatlığı kurmay ekibini biraz geriyor. Hedefleri olan 'birinci turda kaybetmezlerse' 2’nci turda 'ne yaparak kazanacaklarının' cevabı kurmay kadroda yok.

Birinci turda erdoğan’a oy vermeyen seçmenin 2’nci turda neden oy vereceğinin cevabı Erdoğan dışında kimsede yok. Bu nedenle tek hedef var, birinci turda kaybetmemek.

Muharrem İnce’yi bu nedenle çok önemsiyorlar. Fakat orada da sıkıntı var. AKP’nin strateji ekibinin masasındaki anketlerde İnce’nin oyu yüzde 10’u buluyor. Ama buna sevinemiyorlar. Çünkü kendi mecralarında görüldükçe İnce AKP ve MHP’li seçmenden de oy alıyor.

Yüzde 10 içinde buldukları cumhur ittifakı seçmeni oranı en az yüzde 3. Yakın zamanda İnce’yi, çıkmaktan çok mutlu olduğu kanallarda göremeyebiliriz. İnce’yi cumhur seçmeninden saklayarak millet seçmenine göstermeyi bakalım başarabilecek mi bu strateji kadrosu."

Yazının tamamı


İNCE'YLE İLGİLİ SON ARAŞTIRMA


Araştırma şirketlerinin bugüne dek yayınladığı sonuçlarda Memleket Partisi lideri, en fazla yüzde 10 seviyesini görüyordu. Bu orana, 11 ilde yıkıma yol açan Maraş merkezli depremler sonrası yapılan ilk saha çalışmalarında ulaşmıştı.

Sonraları ise siyasetçiye yönelik desteğin yüzde 8-9 seviyesine çekildiği görülüyordu.

Örneğin Yöneylem Araştırma'nın geçtiğimiz günlerde yayınlanan anketinde, "14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda aşağıdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlar, kararsızlar ve oy kullanmayacaklar oransal olarak dağıtıldığında şöyle şekilleniyordu:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 46.4,


Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 41.6,


Muharrem İnce: Yüzde 9.1, 


Sinan Oğan: Yüzde 2.9.

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)