Mesleğimiz Onurumuzdur, Çiğnetmeyeceğiz!



Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 28 Mart 2015 tarihinde Termal Fen Lisesini teftiş amaçlı ziyaret etti.

Valiler, il içerisindeki tüm resmi kurum çalışanlarının idari amiridir. Hatta; yasalardan gelen görevleri gereği, tüm resmi ve özel kurumları denetleme yetkisine sahiptir.

Selim Cebiroğlu, okulun matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün kılık kıyafetini bahane ederek öğrencileri önünde kendisine hakaret etmiş, hızını alamayıp işi okul idarecilerini fırçalamaya vardırmıştır.

Tüm yaptıkları kendisine yetmemiş olmalı ki öğretmenlerle toplantı yaparak, öğretmenlerin nasıl giyinmesi gerektiğini belirtir.

Öğretmenler, okullarda öğrencilere serbest kıyafet uygulaması sonrası Eğitim-Sen’in 7 Ekim 2013 tarihinde aldığı ‘’özgür kıyafetle okula gidilmesi’’ kararı gereği okula bu şekilde geldikleri açıklarlar.

Eylemi doğru bulup bulmama ayrı bir tartışma konusudur. Öğretmenler giyimiyle, söz ve davranışıyla öğrencilerine örnek olmalıdır. Buna kimsenin söyleyeceği bir söz olamaz.

Sendikasının aldığı kararı uygulayan öğretmenlerin açıklamasını, demokrasiyi ben istediğimi yaparım olarak algılayan anlayış, yeterli bulmaz. Öğretmenlere her türlü hakaret hakkını kendinde bulur.

Halil Serkan Öz’ün üyesi olduğu Eğitim Sen’in çağrısına uyan Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Aktif Eğitim Sen 3 Nisan 2015 tarihinde ’’Öğretmene Saygı Yürüşü’’ düzenler.

Yürüyüş esnasında fenalaşan Öz, hastaneye kaldırılır. Yalova’da anjiyo için altyapı olmadığından; Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen öğretmen kurtarılamaz.

Eğitim bir ülkenin geleceğidir. Sağlıklı nesiller yetiştirilmezse eğitim amacına ulaşmaz.

Sağlık kurumlarının her türlü tedaviyi verebilir konuma getirilmesi de valinin görevleri arasındadır. Yalova’da anjiyo yapılabilseydi; öğretmenimiz yaşıyor olacaktı.

Siz valinin kılık kıyafete gösterdiği hassasiyete bakarak, Yalova’da Atatürk’ün ‘’Kılık Kıyafet Devrimi’’ ne aykırı giyinen bir kişiye rastlayamayacağınızı düşünebilirsiniz.

Ortalık; yasalara aykırı olmasına rağmen; yönetmelikler ardına sığınan, kendisini devletin değil de iktidarın valisi olarak gören ve resmen açıklayan valilerle dolu.

Siz bu kişilerden yasaları savunup, iktidarın karşısına dikilme cesareti göstermesini bekleyemezsiniz.

Sokaklarda peçeyle, sarıkla, asayla gezenlere, ilkokullardaki türbanlı öğrenciye sesini çıkartamayanlar, hıncını kamu emekçisinden alıyor.

Bugünlere; ‘’Unutmayınız ki Cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir’’ diyen, dersine girdiği sınıfta öğretmen kürsüde otururken, kendisi ayakta dersi dinleyen Mustafa Kemal Atatürk’ten, Amerikan islamını kendilerine rehber edinenler sayesinde gelindi.

AB’ye girme gerekçesiyle TBMM’den çıkartılan, merkezi yönetimlerden, il ve bölge yönetimlerine geçilmesi yasası uygulanmaya başlanmadan bu sorunlar ortaya çıktı.

Yarın valiler tek yetkili konuma geldiklerinde, ortaya çıkacak sıkıntıları düşünmek bile istemiyorum.

Eğitim Sen Genel Başkanı arkadaşım Kamuran Karaca, üyelerinin ölüm haberini alır almaz Yalova’da düzenlenen cenaze törenine katıldı. İşin peşini bırakmayacağını açıkladı.

Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen, 06 Nisan 2015 Pazartesi günü öğretmenlerin ilk ders derse girmeyerek sorunu tartışacaklarını, daha sonraki derslere Eğitim Sen üyeleri ‘’Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz’’, Eğitim İş üyeleri ‘’Mesleğimiz Onurumuzdur, Öğretmenime Dokunma’’ kokartlarıyla derslere gireceğini açıkladı.

Tüm eğitim sendikalarını ve eğitim örgütlerini, eğitim emekçilerine yapılan bu saygısızlık karşısında sessiz kalmamaya, vali görevden alınana dek mücadeleye çağırıyorum.

Osman Gazi Oktay
Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Başkanı

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)