Bülent Esinoğlu yazdı:"Millet Onları Elbet İptal Edecektir"

Her fırsatta milli günlere müdahale etme isteği, millet değil ümmet olma isteğinden kaynaklanmaktadır. Karanlık ortaçağ ideolojisine bağlılıktan ileri gelmektedir.
Tüm dünya devrimleri ve uluslaşmalarından farklı olarak, Cumhuriyetimiz emperyalizme ve onun gerici ortakları ortaçağ düşüncesindekilere karşı oluşturulmuştur. Emperyalizme karşı verilen mücadelenin ruhundan bir millet ortaya çıkmıştır.
Kurtuluş Savaşı aynı zamanda kuruluşumuzdur.
Biz bir emperyalist ülkenin inayeti ile devlet kurmadık. Emperyalist ülkelerin iradelerine karşı bir irade belirleyerek millet olduk. Devlet olduk.
Bizleri bir araya getiren, birleştiren, bir ulus yapan Mustafa Kemal devrimleri, şimdilerde çok büyük saldırı altındadır.
Mustafa Kemal devrimleri bir ulusun, ulus olma aklının eseridir. Ümmetçilikten, ya da bir etnik yapılanmanın eseri değildir. Bu sebepten ortak aklın ürünüdür.
Cemaatçilik ve etnik yapılanma toplumu atomize eder, böler birliği yok eder. Ulus devlet yapılanmasına aykırıdır. Çünkü cemaat uluslaşamaz. Uluslaşmak, 21. Asrında aklının ürünüdür. Ortaçağ ürünü değildir. Ortaçağ ideolojilerine ve yapılanmalarına göre akılcı ve moderndir.
Özetle, devrimler aklın ve bilimin ürünüdür. Cemaat dinin ürünüdür, akıldan ziyade inançlar hâkimdir.
Mustafa Kemal devrimlerine karşı savaşmak, ortaçağ ideolojisini öne alarak akla karşı savaştır.
Bunu yaparken siyasi gericiliğin merkezi, Amerika’dan alınan sokma akıl ile palan yaptıklarını BOP’dan biliyoruz.
Mustafa Kemal ilkelerinin önce sembollerini iptal ederlerse, ileride kendilerini de iptal ederiz sanıyorlar. İlk kalemde, Cumhuriyetin kendisi iptal ederek, dini bir diktatörlük kurma gücünü henüz bulamadıkları için sembollere saldırıyorlar.
Bilmiyorlar ki, o sembollerin arkasında tarihin tunç kanunları vardır.
On yıldır iptal ede ede geliyorlar. Aslında iptal etmeye çalıştıkları akıldır.
Aklın yerine dinin emrettiği kanunları getiririz sanıyorlar.
Eğer aklı iptal ederlerse, Mustafa Kemal’i iptal etmiş olacaklardır.
Çünkü Mustafa Kemal, halkının yararına, aklın icaplarını yapmıştır. Eğer bu gün de geçerliliğini koruyorsa, uhrevi ve gaipten gelenleri değil aklın icapları olduğu içindir.
Çağımızda, Cumhuriyet hala aklın icaplarındandır. Ümmet, ümmetçilik aklın icaplarından değildir. Çünkü bölücüdür. Bölünmek zaaftır. Akla uygun değildir.
Dinin devlete hükmettiği çağ, ortaçağdır. Devletin dine hükmettiği çağ ise, içinde yaşadığımız çağdır.
Evet, emperyalizm ile bütünleşerek bazı başarılara imza atabilirler. Ancak bu durum hiçbir zaman kalıcı değildir. Kalıcı olması için bilimsel ve akılcı olması gerekir.
Emperyalizm ile bütünleşme ve iktidar olma akıl işi değildir. Kurnazlık işidir.
Kurnazlık akıl değildir. Halkın zaaflarından yararlanma işidir.
Aklın olduğu yerde herkes kazanır. Kurnazlığın olduğu yerde sadece kurnaz kişi belli bir süreliğine kazanır.

Bülent Esinoğlu
İLK KURŞUN
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)