'Kadına Şiddet'te ilk imza Türkiye'den

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, TBMM'de kabul edildi. Türkiye sözleşmeyi kendi parlamentosundan geçiren ilk ülke oldu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle 4 parti grubunun ortak teklifiyle TBMM Genel Kurulu'nda bugün gündeme alınan uluslar arası sözleşmeye ilişkin hükümet tasarısı için ilk konuşmayı CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan konuştu. Anlaşmanın böyle bir günde geç saat olmasına rağmen görüşülmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Daha sonra sırasıyla BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli kısa birer konuşma yaptı. Konuşmanın ardından yapılan açık oylamada Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun kabul edilerek kanunlaştı. Böylece Türkiye Avrupa Konseyinin Sözleşmesi'ni kendi parlamentosunda onaylayan ilk ülke oldu. Oylamanın ardından TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut Genel Kurulu, 25 Kasım 2011 saat 14.00'de gensoruları görüşmek için toplanmak üzere kapattı.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)