Kişi başı 1000 liraya kahvaltı olur mu?


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlığının yaptığı çalışmalar ve geleceğe yönelik projelerini 'sunmak' için TBMM insan Haklarını İnceleme Komisyon üyeleri için 18 Ocak 2012 tarihinde bir kahvaltı düzenledi.

Kahvaltının yapılacağı yer olarak da adeta "devlet konuk evine" dönen Ankara Rixos seçildi. Komisyonun AKP, CHP, MHP, BDP üyeleri davet edilirken CHP'liler "Meclis'in karşısında lüks otelde niye kahvaltı veriliyor, israf" diye kahvaltıya gitmedi.
Bakan'ın yanıtı şoke etti

CHP'nin protestosu nedeniyle bakanın programına AKP'li komisyon üyeleri katıldı. Lüks otelde kahvaltıya karşı çıkan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bilgi edinme kanunu çerçevesinde Rixos Oteli'ne ne kadar ödeme yapıldığını'sordu. Kahvaltının maliyeti vekili şoke etti. Çünkü bakanlık, 20 kişinin katıldığı kahvaltı için otele 19 bin 470 TL ödeme vapıldığını, bunun da Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinin tören, temsil ve ağırlama tertibinden ödendiğini açıkladı.
"6 yılda 600 milyon harcama"


Asgari ücret 701 lira. Harcanan para neredeyse 28 işçinin bir aylık maaşını karşılıyor. SÖZCÜ'ye konuşan CHP'li Mahmut Tanal, şunları söyledi: "TBMM'de ve kamuda dünya kadar yer varken, Rixos Oteli'ne para kazandırıyorlar. Ben otele karşı değilim. İsrafa karşıyım." TBMM İnsan Hakları Komisyonu 26 üyesi bulunuyor. Komisyonun 16 AKPTi, 6 CHP'li, 3 MHP'li ve BDP'li milletvekili üyesi bulunuyor. Son altı yılda devletin kasasından 594 milyon 190 bin lira temsil ve tanıtma gideri olarak harcandı.

Sözcü
http://sozcuhaber.blogspot.com
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)