İstanbul Üniversitesi'nde gericilerin katliam savunması


İstanbul Üniversitesi'nde Sivas Katliamı davasının zamanaşımı gerekçesiyle düşürülmesini protesto eden öğrencilere karşı gericiler üzerinde "Ya Müslüman Türkiye ya hiç" yazan dövizler astılar.

Sivas Katliamı davasının zamanaşımı gerekçesiyle düşürülmesini protesto etmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs içinde bulunan fakülte binalarına üzerinde "Sivas'ın hesabını soracağız" ve "Sivas'ta yakanlar AKP'yi kuranlar" yazılı pankartlar asıldı. TKP'li Öğrenciler tarafından asılan bu pankartlara karşılık olarak kendilerine "Müslüman Gençlik" ismini veren bir grup katliama sahip çıktıklarını göstermek amacıyla okul duvarlarına dövizler astı. Dövizlerde "Ya Müslüman Türkiye ya da hiç" ve "Düzenin muhbirleri kimseden hesap soramaz" ifadeleri kullanıldı.

TKP'li Öğrenciler'in kampüs içinde bir araya gelmesi üzerine "Müslüman Gençlik" üyeleri katliama sahip çıktıklarını gösteren dövizlerini indirirken, okula giren çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlik birimleri TKP'li Öğrenciler'e müdahale etmeye çalıştı. "Şeriata faşizme karanlığa geçit yok", "Sivasta yakanlar AKPyi kuranlar", "Sivasın hesabı sorulacak", "Katiller yakıyor devlet koruyor" sloganlarıyla durumu protesto eden TKP'li Öğrenciler'in kararlı duruşu karşısında çevik kuvvet ekipleri ve gericiler okulu terk etmek zorunda kaldı.

Kendilerine "Müslüman Gençlik" adını veren grup yıllardır İstanbul Üniversitesi'nde ilerici öğrencilere karşı saldırılar düzenliyor. Küçük bir kız çocuğuna tecavüz ettiği için yargılanan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'i protesto etmek için afiş asan öğrencilere dahi saldırarak gericiliğe karşı söz söylenmesine yasak koymaya çalışan "Müslüman Gençlik" üyesi bu kişilere, İstanbul Üniversitesi yönetiminin de göz yumduğu biliniyor.

Yurt
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
Yorum Gönder