Korumalarından güç alan ve kadınlara gücü yeten bir Belediye Başkanı


CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'e yapılan yumurtalı saldırının ardından, Gökçek'in kendisi sayesinde "saklandığı depodan çıkabildiğini" söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kürtaj ve sezaryen açıklamaları nedeniyle, İzmir Caddesi'nde uğradığı yumurtalı protesto olayına ilişkin yaşananları anlattı.

Gök, dün Yenimahalle Belediyesi'nin bir park açılışındayken, gelen bir telefon üzere CHP Ankara il yönetim kurulu üyesi Elif Doğan'ın, Gökçek'in korumaları tarafından, herhangi bir yetkileri bulunmamasına rağmen bir dükkanın deposunda hürriyetinin tahdit edildiğini öğrendiğini belirterek, olay yerine geldiğini kaydetti. Elif Doğan'la birlikte, iki kadının daha korumlar tarafından "tartaklanarak, sürüklenerek, saçları çekilerek, saçlarının kopması ve vücutlarının her yerinde morluklar olması pahasına" bir odaya saklandığını öğrendiğini ifade eden Gök, "Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde ve Türkiye'de polisin dahi insanların hürriyetlerini tahdit etme yetkisi yoktur. Melih Gökçek'in korumaları nereden bu yetkiyi almışlardır? Burası dağ başı mı? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı dağ başında mı yaşadığını zannediyor. Melih Gökçek'e yaltaklanan korumalar CHP'nin bir yönetim kurulu üyesine ve iki kadına karşı bu gücü nereden alıyorlar, kim veriyor bu gücü bunlara" diye sordu.

Elif Doğan ve diğer iki kişinin, dün geceyi emniyette geçirdiğini söyleyen Gök, ifadelerinin alınmasının ardından bugün serbest bırakıldıklarını söyledi. Ortaya çıkan tablodan Savcının da "şaşkın" olduğunu ifade eden Gök, "Savcı da korumaların başta yarattığı terörü bilmiyor" dedi. Gök, Elif Doğan'ın CHP Çankaya ilçe binasından, il binasına gelirken olaya tanık olduğunu, kavgayı ayırmak için olaya müdahil olduğunu söyledi.
Olay gerçekleştikten sonra, Gökçek'in korumalarının yakalanmasını talep etmelerine karşın şu ana kadar, korumalar hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını da belirten Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ve korumalarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

"Bir daha güvenme"

Gök, olay yerinde emniyet yetkilileriyle konuşmasının ardından, kalabalığı kendisinin dağıttığını ifade ederken, "Olaya müdahil olmam üzerine Melih Gökçek de ancak benim sayemde saklandığı depodan çıkabilmiştir. Ben olmasam Melih Gökçek'i oradan çıkartacak başka bir güç yoktu. Ankara'da dün çok trajik hadiseler yaşanabilirdi. Arkadaşlarım benim sözümü dinlemiştir ve halkın dağılmasıyla ancak Melih Gökçek, çıkabilmiştir oradan" dedi.

Gökçek'in, kendisine ilişkin olayı provoke ettiği yönündeki suçlamalarına da tepki gösteren Gök, "Melih Gökçek, tüm yandaşlarını bana karşı tahrik etmiştir" dedi. Gök, "Ben Ankara'da yanıma tek bir koruma dahi almadan, yalnız başıma dolaşır ve hemşerilerime dokunurum, temas ederim, yürürüm. Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı koruma ordusunun himayesi olmadan gezdiğini göreniniz var mıdır? Buradan hodri meydan diyorum; Kızılay Meydanı bulvarının bir tarafından ben, bir tarafından da o, hiç kimseyi almadan yanımıza, yürüyelim. Melih Gökçe gücün varsa gel hemşerilerinin arasına gönül rahatlığıyla gir. Ben tüm eksilerim ve artılarımla tüm Ankaralıların arasında yalnız başıma dolaşmaya hazırım, sen hazır mısın" diye sordu.

Ankara'nın daha fazla Melih Gökçek'i taşıyamayacağını söyleyen Gök, Gökçek'in ruh halinin çökük olduğunu ifade ederek, psikiyatrik tedavi almasını tavsiye etti. Gök, "Korumalarından güç alan ve kadınlara gücü yeten bir Belediye Başkanı. Melih Gökçek dün iki saat bulunduğu yerden, üç tane kadın arkadaşımızın tepkisinden çekindiği için çıkamamıştır, ta ki Levent Gök gelene kadar. Melih Gökçek'e diyorum ki bir daha bana güvenme. Bir daha dükkânların depolarına saklandığın zaman bir daha 'Levent Gök gelir' diye düşünme. Bir daha gelmeyeceğim oraya ve benim sayemde dışarı çıkma şansını artık sana vermeyeceğim. Seni halkla baş başa bırakıyorum" diye konuştu.

"Talimatı Gökçek veriyordu"

Basın toplantısında bulunan CHP'li Elif Doğan da, kendisinin sadece oradan geçerken olayı gördüğünü ifade ederken, "Ben 'ne oluyor' derken, Ayakkabı Dünyası'nın içine çektiler bizi. O iki küçük kız yerlerdeydi. İçeri girdiğimde karşımdaki Melih Gökçek'ti. 'Ne oluyor, burası dağ başı mı? Bu kızlar suçluysa böyle yapamazsınız' dediğimde, 'Bunun da ağzına basın alın aşağıya' diye talimatı Melih Gökçek böyle veriyordu, oradaydı kendisi. Böylece hürriyetimi orada bir saat kısıtladılar" diye konuştu.

Açıklamaların ardından, olay anında bir cep telefonuyla çekilmiş görüntüler de izlettirildi. Gök, söz konusu görüntüler ve çekilmiş bazı fotoğrafların da Savcılığa verildiğini kaydetti.


ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)