Bitlis’i yabancı gizli servis ajanları öldürdü


Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından emekli Albay Arif Doğan, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in ölümüyle ilgili Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında, talimatla ifade verdi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan emekli Albay Doğan, Bitlis’in yabancı gizli servis ajanlarınca öldürüldüğünü söyledi.

Emekli Albay Doğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gönderilen talimat doğrultusunda özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak’a ifade verdi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na ambulansla gelen Doğan, tekerlekli sandalyeyle, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Çolak’a ifade vermek için odaya alındı. İfade verme işleminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in uçağının düşmesine ilişkin yürütülen bir soruşturma kapsamında talimatla ifade vermek üzere adliyeye geldiğini anlattı.

Doğan, “Ankara’dan talimat gelmiş. İnternete düşen bantlar vardı. Onların içinde rahmetli Eşref Paşam ile ilgili (Eşref Bitlis) bir şeyler varmış. Onun uçağının düşmesiyle ilgili yürütülen bir soruşturma. Değerlendirmelerimi sordular. Onları söyledim. Daha önce bantların tahkikatıyla ilgili sayın Savcı Zekeriya Öz’e 2 gün boyunca ifade vermiştim. ‘O bantların hepsi sahte’ demiştim. ‘Gerçeği yansıtmıyor’ demiştim. Yine öyle dedim” ifadelerini kullandı. Savcı Çolak’ın kendisine, “Eşref Bitlis ile ilgili düşenceniz, değerlendirmeniz nedir?” diye sorduğunu anlatan Doğan, “Benim değerlendirmem bu işte. ‘Rusya’nın KGB’si, Amerika’nın CIA ve FBI’sı, İsrail’in MOSSAD’ı, Türkiye’nin Ortadoğu ile ilgili ilişkilerini kesmek için yaptı’ dedim. PKK kanalıyla tampon bölge oluşturmak amacıyla yapılıyor. Rahmetli Eşref Paşa, bunu ortaya çıkarmak için bayağa mesafe katetmişti. ‘Bu suikastı KGB, CIA-FBI, MOSSAD yapmıştır’ dedim” diye konuştu.

Doğan adliyeden, otopark kapısından çıkarak ayrıldı.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)