Bülent Arınç çok dürüsttür balonu patladı!


İNSAN Allah’tan korkar!
Türkiye ot ithal ediyor.
Türk çiftçisinin beslediği koyunu-kuzusu, keçisi-oğlağı, ineği-düvesi açlıktan ölmesin diye ülkemiz, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan’dan “ot ithal etmekle” yüz yüze geldi. Bunun anlamı; ülkemiz tarımı 2010 ve 2011 yıllarını çok kurak geçirdiği için zor günler yaşıyor. İnsanlar tarımdan, hayvancılıktan geçinemediği için kentlere göç ediyorlar. Kentlerde işsiz kalıyorlar, acı çekiyorlar. İşte böyle bir ortamda devlet bütçesinden tarım kesiminde yaşayan 25 milyon insana aktarılan “tarımsal destek” ancak yüzde 3.1 arttırılırken Bülent Arınç’ın bakanlığına bağlı; başına genel müdür olarak kendi tanıdığını koyduğu Anadolu Ajansı’na bir yılda aktarılan ödenek yüzde 100 büyüyor, şişiyor, kabarıyor.
Vicdanı olan insanın!
Vicdanı kanar!
* * *
Allah’tan korkar. Kul hakkı yemez.
Yedirmez. Kayırma yapmaz.
Devlet kadrolarına tanıdığını, yakınını, yandaşını, partidaşını doldurmaz.
Devlet bütçesini hortumlamaz.
Başkasını da hortumlatmaz.
Koltuğunda oturduğu bakanlığın bütçesinden “yandaş, besleme ve borazan basın yaratıp” kendini ve partisinin şakşakçısı yapmaz.
Hep böyle yazıldı.
Meclis Başkanlığı da yaptı, iktidar partisinin kurucusu Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç için “çok dürüsttür” diye söylendi, yazıldı.
Yazılıyor.
Yazılanlar doğru olsaydı.
Şu tablo çıkar mıydı?
BELGE 1:
2010 yılında Devlet Bütçesi:
294.4 milyar TL.
2011 yılında Devlet Bütçesi:
312.5 milyar TL.
Artış: Yüzde 6.1
BELGE 2:
2010 yılında tarıma aktarılan:
5 milyar 817 milyon TL.
2011 yılında tarıma aktarılan:
6 milyar TL.
Artış: yüzde 3.1
BELGE 3:
2010 yılında AA’ya aktarılan:
65 milyon TL.
2011 yılında AA’ya aktarılan:
130 milyon TL.
Artış: Yüzde 100.
* * *
Bu üç tablo devlet kaynaklarından derlenerek çıkartıldı. Anlayana resmi belge niteliği taşır. Bu üç belge yan yana geldiği zaman Bülent Arınç’ı kısaca anlatmak için söylenen “çok dürüsttür” etiketinin balon olduğu görülür.
Balon patladı.
Yazdığı haberler, yayınladığı fotoğraflarla iktidar partisinin “borazanı haline getirilmiş” Anadolu Ajansı’na bir yılda aktarılan para yüzde 100 artıyorsa; burada bir kul hakkı yeme, yedirme, hortumlama, hortumlatma, yandaşı kayırma, kollama, besleme var demektir.
* * *
Şimdi buraya Bülent Arınç’ın basın müşavirliğini yaparken Anadolu Ajansı’nın başına genel müdür olarak getirilen Kemal Öztürk’ün kim olduğunu da yazmalıyım ki, “vicdan kanatan tablo” net olarak anlaşılsın.
AA’nın Genel Müdürü:
“Mir Mahmut Rıza” takma adıyla küfür, karalama, yalan kusan kitap yazdı.
Bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Bu kitapta; “Bütün laikleri şişe geçireceğim, ondan sonra anlayacaklar laikliğin faziletini… Elin o…pusu bile kalkıp “ben laikim, namusumla çalışıyorum, kimse karışamaz” demeye başladı. Ula ben böyle laikliğin… Eskiden Türklerin yetiştirdiği marimus öküzünün sol arka bacağının uyluk yeri ile işkembesinin ayrıldığı yerde bir et parçası bulunur. İşte tam buraya “laiklik” denir…” cümleleri yer alıyordu.
Görüyorsunuz.
Ne kadar seviyeli anlatım!
Bülent Arınç’ın partisinin AA’nın başına getirdiği çok seviyeli anlatım sahibi (!) genel müdür, “İlk Meclis”i konu alan bir belgesel de yaptı.
RTÜK, belgeselin yayınlanmasını yasakladı.
İlk bölümünü yayınlayan Kanal 7 televizyonuna “yayınlarsan kanalını kapatırım” uyarısında bulundu.

Necati Doğru

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)