Okulu yıkıp cami yapacaklar


Samsun Müftülüğü, Atakum ilçesindeki lisenin arazisine göz koydu.

Samsun Müftülüğü, 15 bin kişilik protokol camisi için Atakum ilçesindeki Tarım Anadolu Meslek Lisesi’nin arazisini istedi. Müftülüğün talebi kabul edilirse, okul yıkılarak cami yapılacak.

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, 15 bin kişi kapasiteli Protokol Camisi için Atakum’daki Tarım Anadolu Meslek Lisesi’nin 30 dönümlük arazisini istediklerini bildirdi. Öztürk, “Burası zaten Hazine arazisi. Tahsisinin yapılması halinde 15 bin kişiye hitap edecek camimizin yapımına başlamayı planlıyoruz. Camimiz, içerisinde yemekhane, çay ocağı, engelliler için bölümler ile her kesimden vatandaşımıza hitap edecek” dedi.

Lise müdürü Mustafa Aydın ise okulların açılmasına kısa bir süre kaldığına ve okula yeni bir alan tahsisi yapılmadığına dikkat çekerek “Veliler ve öğrenciler bu durumdan oldukça şikâyetçi. Okul Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Başka bir kuruma ise ancak kanunla devredilebilir” diye konuştu. Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Metin Erol da, “AKP iktidara geldiğinden bu yana toplumu muhafazakârlaştırırken eğitim sistemini de dinselleştirdi” diyerek tepkilerini dile getirdi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)