Namık Kemal Lisesi halka açıldı

Namık Kemal Lisesi Müdürü A.Reha Karasu'nun okuluna dönmesi sonrası, fiziki görünüm ve eğitim öğretiminde büyük atılımlar yaşanan okulda, Konak Belediyesi, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında '' Okullar Hayat Olsun Projesi '' imzalanarak, okulun kütüphanesi, bilgisayar odası, spor alanları ve bahçesi İzmirlilere açıldı.

Protokolun imzalanması sonrası Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, okulun eksiklerini yerinde tespit amacıyla ziyarette bulundu. 09.11.2012 tarihinde saat 09.30'da gerçekleşen ziyaret öncesi, Konak Belediyesi Meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve belediye bürokratları hazır bulundular.

Konal İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihabir Çulhaoğlu, Şube Müdürü Hızır Kaya ve Namık Kemal Lisesi Müdürü A.Reha Karasu, okulun ana girişi önünde Hakan Tartan'ı karşıladılar.

Namık Kemal Lisesi Onur Kurulu'nun, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü yitirmemiz nedeniyle Hasan Ali Yücel Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.
Namık Kemal Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Ahmet Güngör Yaptığı açış konuşmasında, başkanın okulu ziyaret etmesi, sahip çıkması ve okulun halkın hizmetine sunulmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.
Hakan Tartan, İzmir'in köklü bir geçmişe sahip okullarından olan Namık Kemal Lisesi'ni halkın hizmetine sunulmasındaki katkıları nedeniyle; İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihabir Çulhaoğlu'na ve Okul Müdürü A. Reha Karasu'ya teşekkür etti. İzmir halkının, akşam saat 10.00'a kadar okulun olanaklarından faydalanabileceklerini duyurdu.

Binlerce Atatürk Resmi arşivine sahip Dr. Tuna Yılmaz, Atatürk'ün çekilen resimlerini tek tek öğrencilere yorumladı. Hakan Tartan, Cihabir Çulhaoğlu, A.Reha Karasu, meclis üyeleri ve öğrenciler pür dikkat Yılmaz'ı dinlediler.

Yılmaz, Ali Rıza Tuncay'ın, 29 Ekim 1929 tarihinde, Atatürk'ün, İsmet İnönü, bakanlar ve miletvekilleriyle birlikte 2.TBMM'den ayrılırken çektiği resmin anısını anlattı.
Tuncay Yılmaz, '' 29 Ekim 1929 Cumhuriyet Bayramı için Atatürk, TBMM'de bir konuşma yapar, miletvekilleriyle bayramlaşır. Bir gurup milletvekili arkadaşıyla meclisi terk edecektir. Meclis çıkış kapısı önünde 7-8 fotoğrafçı yerini almıştır. Ali Rıza Tuncay'da yerini almıştır fakat; 3 ayak üzerine yerleştirdiği fotoğraf makinası bir arkadaşının darbesiyle yere düşmüş, Ali Rıza Tuncay bu anı resimleyememiştir. Onu üzgün gören Atatürk,Tuncay'a sebebini sorar ve öğrenir. Bunun üzerine Atatürk arkadaşlarına dönerek, Tekrar içeri girerek yeni çıkıyorlarmış gibi Ali Rıza Tuncay'a poz vermelerini rica eder. Bu fotoğraf böyle çekilmiştir '' diyerek Atatürk'ün ekmek parası kazanmak için çaba sarfeden insana gösterdiği saygı olarak olayı yorumladı.
Tartan, bu anıdan etkilenmiş olsa gerek, gösterim sonrası öğrencilere, '' Ben şimdi tekrar içeri gireceğim ve size tekrar bir konuşma yapacağım'' diyerek bir espri yaptı.

Okulu dolaşan ve eksikleri yerinde tespit eden Tartan, Atatürk Büstü önünde, öğrencilerle birlikte poz vererek okuldan ayrıldı.









Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)