Şam’dan BM’ye “Ankara’nın suç dosyası” gidiyor!

Adsız

Suriyeli Bakan, AKP’nin siyasi, askeri ve ekonomik alanda Suriye’de yaşanan tüm olaylarda parmağı olduğunu iddia etti

Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuabi, Türk hükümetinin Suriye krizine karıştığına dair ayrıntılı belgeleri, isim ve fotoğraflarla BM Güvenlik Konseyi’ne göndereceklerini öne sürdü.
Suriye resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Alem TV’sine konuşan Zuabi, AKP hükümetinin siyasi, askeri, güvenlik ve ekonomik alanda Suriye’de yaşanan tüm olaylarda parmağı olduğunu iddia etti. Suriye’den çalınanların Türk siyasi liderlerinin bilgisi ve koordinasyonu ışığında ve Türk hükümetinin sunduğu kolaylıklarla Türkiye’ye nakledildiğini ileri süren Zuabi, çalınanların milyarlarca dolar değerinde olduğunu söyledi. Zuabi, Türkiye’nin kibrinin kendisinin de bir parçası olduğu projenin Suriye’de yenildiğini itiraf etmesini engellediğini belirterek, “AKP hükümetinin Suriye krizine karıştığına dair ayrıntılı belge ve dosyalar isim ve fotoğraflarla hazırlanarak BM Güvenlik Konseyi dahil uluslararası toplum kurumlarına uygun zamanda sunulacaktır” dedi.


Görüşmeye hazır


Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Şam yönetiminin silahlı gruplar da dahil, muhalefetle görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Moskova’da Rus meslektaşı Sergey Lavrov ile görüşen Muallim, reformların kan dökülmesiyle değil, diyalogla sağlanabileceğine emin olduklarını vurgulayarak, Suriye rejiminin, ülkedeki silahlı muhalefet de dahil, isteyen herkesle diyaloğa hazır olduğunu belirtti. Ülkesinin Suriye politikasının değişmediğini vurgulayan Lavrov da Suriye’de siyasi çözüm dışında “kabul edilebilecek bir alternatif” olmadığını belirterek, daha fazla kan dökülmesinin, Suriye’nin yıkılmasına neden olabileceğini ifade etti. Lavrov, Suriye’deki durumu dikkatle ve endişeyle izlediklerini belirtti.
yg.yenicaggazetesi
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)