Türk Büro-Sen ve BES olarak tüm yurtta gerçekleştirilen eyleme 10 binlerce emekçi katıldı

Adsız


Türk Büro-Sen ve BES olarak tüm yurtta gerçekleştirilen eyleme 10 binlerce emekçi katıldı.

Eylemin Ankara ayağı sabah 10:30'da Kızılay Güvenpark'ta buluşmayla başladı. Hizmet kolumuza bağlı kurumlardan saat 10:00 hareket eden arkadaşlarımız Güvenpark'ta toplanarak, Necatibey istikametinden Maliye Bakanlığı'na kortejler halinde yürüyüşe geçtiler.

Yürüyüş güzergahı'nda bulunan Başbakanlık önünde durularak "Başbakan Duy Sesimizi Bu Gelen Memurun Ayak Sesleri" sloganları atıldı. Başbakanlıktan sonra tekrar yürüyüşe geçen üyelerimiz Maliye Bakanlığı'na ulaştı.

Maliye Bakanlığı önünde BES Başkanı Ahmet Kesik Kaldırılan fazla mesai ücretlerine vurgu yaptı.

666 SAYILI KHK İLE MEMUR MAĞDUR EDİLDİ
Bes Başkanının ardından Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş Maliye Bakanlığı önünde yaptığı konuşmasında gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin bir uyarı niteliği taşıdığını belirterek, " Bu kararı almadan önce siyasi iktidarın yetkilileri ile görüştük. Bürokrasi ile gerekli yazışmaları yaptık kitlesel basın açıklamaları gerçekleştirdik.

666 Sayılı KHK'nın yanlış olduğunu, memurun mağdur edildiğini anlattık. Başta GİB olmak üzere; Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün içinde de bulunduğu 20'yi aşkın kurumun Maliye Bakanlığı'na fazla mesailerin devam ettirilmesi için yazı yazdığını söyledik. Bu taleplerin anlamı şudur. İş yoğunluğu ve personel yetersizliği sebebi ile fazladan çalışmaya ihtiyaç duyuyoruz. Daha dün GİB'de büyük şehirlerde veznelerin 19:30'a kadar açık tutulması talimatı verildi. Adliyelerde bazı davalar gece yarılarına kadar sürüyor. Durum böyle olunca fazla yapan çalışan personele izin de verilemiyor. İzin değil fazla çalışmamızın karşılığını ücret olarak istiyoruz.

Anayasa'da memura angarya iş yasaklanmıştır. Ne yazık ki hükümet baskı ve tehditle memurları angaryaya zorluyor. Emeğini gasp ediyor" dedi.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET FİYASKOSU
"Hükümet eşit işe eşit ücret uygulaması getirerek aynı statüde çalışan tüm memurların maaşlarını eşitlediğini savunmuştur. Bu eşitleme aşağıda olmuştur maleesef. Biz aşağıda değil herkesin ücretinin yukarıda eşitlenmesini ve görev tanımlarının doğru bir şekilde yapılması talebimizden vazgeçmeyeceğiz."

HAKLARIMIZ GERİYE GÖTÜRÜLÜYOR
Konuşmasında memurun hak kayıplarına değinen Yokuş, " hükümet "daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük" diyerek tüm memurları kandırmış kazanılmış haklarını ellerinden almıştır. Memura banka promosyonu fiyaskosunu ve fazla mesai ücretini çok görenler şimdide memurun elinden yok parasını aldı oda yetmemiş gibi ikramiyelerini kesti. Kazanılmış haklarımız geriye götürülüyor."

İŞGÜVENCEMİZE DOKUNDURTMAYIZ
Tüm yaşanan olumsuz gelişmeler ve kazanılmış hak kayıplarımız yetmezmiş gibi hükümet gözünü şimdi de iş güvencemize dikti. Memurların işlerine nasıl kolayca son veririz hesabı yapıyorlar. Anayasadan memur tanımını kaldırmak için uraşıyorlar. Türk Büro-Sen olarak buna müsaade etmemiz mümkün müdür?
Diyorlar ki, 2 defa kınama cezası alan memuriyetten çıkartılsın. Güvencesiz çalışmayı, taşeronlaşmayı, esnek istihdamı ve performansa dayalı ücret dayatması yapıyorlar. Bunu asla kabul etmeyiz.

UYARI GREVİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Niçin meydanlardayız? Çalınan emeğimizin, gasp edilen haklarımızın iadesi için alanlardayız. Taşeronlaşmaya, 4/B'li, 4/C'li günecesiz çalışmaya hayır demek için meydanlardayız. İş güvencemize sahip çıkmak için alanlardayız. Siyasi iktidara boyun eymeyeceğimizi bir kes daha göstermek için alanlardayız.

Bu eylem hükümete bir uyarı eylemidir. Eğer taleplerimiz yerine getirilmezse genel greve de gitmekten geri durmayacağız" dedi.

MEMUR SÖZ KONUSU OLURSA ALANLARA İNMEKTEN ÇEKİNMEYİZ
Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş'un ardından konuşan Konfederasyonumuz Genel Başkanı İsmail Koncuk, " bu eylemi düzenleyen Türk Büro-Sen'e teşekkürlerimi sunuyorum. Hükümetin yanlış politikalarına dur demek için alanlara inmekten çekinmeyiz. 4/B'li ve 4/C'li köleliğe dur demek için, kaldırılan fazla mesai ücretlerimiz, kesilen yol paralarımız için alanlarda olmaya memurun hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

ANKARA'DA HAYATI DURDURDUK
Eyleme Konfederasyonumuz Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Sendikaların Yöneticileri, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Bayram Öztürk, Osman Eksert, Hüseyin Aslan, Tahir Yüzbaşıoğlu, Nejla Öksüz ve 10 binlerce memur katıldı.
Basın açıklamalarının ardından memurlara işe gitmemeleri yönünde çağrıda bulunulmamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldılar. 
ortadogugazetesi.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)