Anaların feryadı

İzmir Vardiya Bizde Platformu, Balyoz, Ergenokon adı verilerek açılan davalar sonucu cezaevlerine tıkılan TSK personeli ve yurtseverlerin yakınlarının sessiz çığlığına ses olabilmek için; Cumartesi günleri saat 13.00'de, düzenledikleri eylemlerinin 17. sini; YKM yanı, İzmir Mili Piyango İdaresi önünde gerçekleştirdi.

Oğulları içeride olan anaların yazdığı mektubu bir asker eşi okudu. Katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Evlatlarını beklerken yitip giden anaların çektiği çileyi ve acı sonu dile getirdi.

Bir bayanda bu davalardan 2 yıldır yatan 3 subayın özgeçmişlerine ilişkin gazete küpürünü okudu. Haberde her biri alanında seçkin olan bu personelin; ortak
özelliklerinin yurtsever, anti emperyalist ve askeri alanda başarılı olmaları dikkat çekiciydi.

Alana gelen Ulusal Kanal Gönüllüleri adına yapılan açıklamada; Amacın Türk Ordusu'nu emperyalizmin taleplerine karşı çıkamayacak konuma getirilmek olduğu ve içerideki yurtseverler çıkıncaya kadar desteklerinin süreceği belirtildi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin 18 Mart Çanakkale Savaşları'nda şehit düşenler adına; 18.03.2013 Pazartesi günü, saat 09.30'da İzmir Kadifekale Şehitliği'nde yatan şehitlerimizin mezarlarına, karanfil bırakılacağı duyurusu yapıldı.

Bir sonraki Cumartesi, aynı yer ve saatte daha kitlesel katılım istemleriyle basın açıklaması son buldu.









Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)