Ulusal Eğitim Derneği Dayanışma Yemeği

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi'nin üyeler ve diğer demokratik kitle örgütleri arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlediği '' Ulusal Eğitim Derneği ile Dayanışma Yemeği '' Mart ayı etkinliği, Tüm Saglık Der Lokali'nde (Sağlıkçılar Lokali) gerçekleşti.

Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Rauf Dilaver, İzmir Sanayi Odası AB Komisyonu Üyesi M.Arif Acar, Değişim Optik'in Sahibi Tamer Emir ve siyaset bilimci Devrim Barış Çelik'in katıldığı yemeğe, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Ankara'da olması nedeniyle katılamadığını, derneğin İzmir'de aydınlanmaya yaptığı katkılarıyla tanıdığını, ülkenin ulusal eğitime duyduğu ihtiyaca vurgu yapan iletisiyle katıldı.

İzmir Şube Başkanı Osman Gazi Oktay yaptığı açış konuşmasında; '' Dernek olarak hem ülkemize yapılan emperyalist saldırılara karşı duruşu örgütlüyeceğiz, hem de bu yoğun saldırılara karşı direncimizi arttıran ve kaynaşmamızı sağlayan yemekler düzenlemeyi sürdüreceğiz '' dedi.

Emekli öğretmen Abdulah Demirel'in söylediği şiir ve şarkıyla coşan üyeler ve dostları, sanatçı İsmail Koç'un söylediği türkülere eşlik edip, halaylar çekerek coşkunun zirvesine ulaştılar.

Halay başını İzmir Sümerbank'ın kapanışı sürecinde kurulan, Direniş Komitesi'nden Kemal Kasar'ın çektiği yemek, gece geç vakitlere kadar sürdü. Katılımcılar gece bitsin istemediler.




Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)