Zeybekler ve Zeybeklik Kültürü

Ege Zeybek Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği, Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde '' Zeybekler ve Zeybeklik Kültürü '' konulu bir panel düzenledi.

Panel öncesi gençlerden oluşan folklor gurubu, paneli izlemeye gelenlere sunum yaptı.
CHP İzmir Milletvekili Adayı Av. Aydın Özcan ve Eski İl Başkanı Tacettin Bayır'ın hazır bulunduğu panel, Dernek Başkanı Ali Rıza Türkmen'in açış konuşmasıyla başladı.

Türkmen yaptığı kısa açış konuşmasında, Hasan Celal Güzel için; '' Onu geçmişini öğrenmeye davet ediyorum. Geçmişini bilmeyen, geleceğine doğru yön veremez '' dedi.
Bilindiği gibi; Hasan Celal Güzel katıldığı bir televizyon programında; Atçalı Kel Mehmet için, '' Atçalı Kel Mehmet Efe, PKK'dan farklı değildir '' demişti.

Bu nedenle; Merkezi İzmir'de bulunan bir diğer efe derneği olan Ege Efe Kültür Derneği Başkanı Cem Çelik ve bir grup dernek üyesi İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na Hasan Celal Güzel hakkında TCK'nın 130.Maddesi '' kişi hatırasına alenen hakaret '' gereği, suç duyurusunda bulunmuştu.

Salon, Kurtuluş Savaşı'mızda düşman ordularını bozguna uğratan efelerimizin ve Atçalı Kel Mehmet'in büyük boy posterleriyle donatılmıştı.

Panelin konuşmacısı, Ankara Kalecik doğumlu, Almanya'da yaşayan Halk Bilimi Araştırmacısı Ali Haydar Avcı idi.

Zeybeklik ve Zeybekler Tarihi, Atçalı Kel Mehmet İsyanı ve Atçalı Kel Mehmet İsyanı:Aydın İhtilali adlı kitaplar yazan Ali Haydar Avcı, izleyicilere efe kültürünü tanıttı.







Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)