Ayran içerek kutlayacaklar!



Dördüncü Antalya Televizyon Ödülleri'nde yılın 'En İyi Dram Dizisi' ödülü Muhteşem Yüzyıl'a gitti. Muhteşem Yüzyıl, 'En iyi Komedi Dizisi' seçilen Seksenler ve 'En İyi Yeni Sezon Komedi Dizisi' seçilen İşler Güçler'le birlikte geceden üçer ödülle ayrıldı. 'Komedi Dizisi En İyi Erkek Oyuncu' dalında ödülü Ahmet Kural'la paylaşan Murat Cemcir'in, 'Bu gece hep beraber 70'lik ayran içeceğiz. Ben ayranı sek severim o nedenle yoğurt yiyeceğim' sözleri geceye damgasını vurdu.


Komedi dizisi 'En İyi Yönetmen' ödülünü ise İşler Güçler'le Selçuk Aydemir aldı. Ödüllü yönetmen Aydemir, 'Bunu da alamayacağımızı zannettim' dedi ve aday oldukları diğer kategoride ödüle uzanamamalarının kendisinde hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Bu açıklamanın ardından 'Komedi Dizisi En İyi Erkek Oyuncu' dalında ödül, İşler Güçler'den birlikte aday olan Ahmet Kural ve Murat Cemcir'e gitti.

Kural ve Cemcir sahneye dizinin diğer oyuncusu Sadi Celil Cengiz'le birlikte çıktı. Ödülü alan Cemcir, çok heyecanlandığını belirterek, 'Bu gece hep beraber 70'lik ayran içeceğiz. Ben ayranı sek severim, o nedenle yoğurt yiyeceğim' dedi. Cemcir ayakta alkışlandı.

Dram Dizisi En İyi Uyarlama Senaryo kategorisinde ise ödül 'Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi' ile Ercan Mehmet Erdem'in oldu. Ödülü alan Erdem, son üç yılda ikinci ödülü aldığını, dizinin 3 bölüm sonra biteceğini belirterek, Serdar Akar ve Erdal Beşikçioğlu başta olmak üzere ekibe teşekkür etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen Türk televizyon dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği 4'üncü Antalya Televizyon Ödülleri, Mardan Palace Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Tören, televizyon dünyasının ünlü isimlerinin kırmızı halı geçişiyle başladı. Kırmızı halıda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın'la birlikte tüm sanatçıları karşıladı.

Sunuculuğunu Engin Hepileri ve Mine Tugay'ın yaptığı gecede, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, açılış konuşmasında Antalya Televizyon Ödülleri'nin 4'üncü yılında beklediğinin çok üzerinde bir başarı sağladığını söyledi. Son 25 yılda televizyon sektöründe çok önemli adımlar atıldığını kaydeden Başkan Akaydın, 'Kültür endüstrisi diye isimlendirebileceğimiz bir sektörümüz var. Özellikle bölge coğrafyasında çok yakından izlenen dizilerle Türkiye'nin tanınılırlığına, Türk turizmine ve dolayısıyla Antalya'ya katkı yaptıklarına inanıyorum' diye konuştu.



4'üncü Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'En iyi Dram Dizisi' ödülü Muhteşem Yüzyıl'ın oldu. Ödülü takdim eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, 'Emekçilerin 1 Mayıs Bayramı'nı kutluyorum' dedi. Yurtdışında dizinin övgüyle izlendiğini belirten Bakan Yardımcısı Arıcı, ödülü ekip adına Halit Ergenç'e takdim etti. Ergenç, konuşmasında geçen yıl hayatını kaybeden dizinin senaristi Meral Okay'ı anıp, 'Daha önce kimse böyle bir işe cesaret etmemişti. Çok önemli bir adımdı' dedi.

Muhteşem Yüzyıl, Antalya Televizyon Ödülleri'nden En iyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere, geceden üç ödülle ayrıldı.



Gecede 'Yılın En İyi Yeni Sezon dizisi' Karadayı oldu. Ekip ödülü, Emek Sineması'na ithaf etti.

Karadayı, 'Dram Dizisi En İyi Erkek Oyuncu' dalında da Kenan İmirzalıoğlu'yla ödüle ulaştı. İmirzalıoğlu ödülü, jüri üyesi Belçim Bilgin'den aldı. Ezel'in ardından aynı dalda ikinci kez bu ödüle uzanan Kenan İmirzalıoğlu, 'Ödülümü kamera arkasında çalışan ve hepimizden daha çok yorulan arkadaşlarıma ithaf ediyorum' dedi. Karadayı, geceden 2 ödülle aldı.

Dram dizisi En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne 'Muhteşem Yüzyıl' dizisin Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli değer görüldü.

Dizi sürelerinin çok uzun olduğunu ve 100 dakikalık yapımlarını 50-60 dakika seviyesine çekilmesini isteyen Uzerli, 'Ben şimdi mutlu değilim' dedi.

Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Komedi Dizisi', TRT 1'de yayınlanan 'Seksenler'e gitti. Seksenler bu ödülle birlikte Antalya'dan 'Komedi Dizisi En İyi Müzik' ve 'Komedi Dizisi En İyi Özgün Senaryo' ödülüyle ayrıldı.

Komedi dizileri arasında 'Yalan Dünya', Zerrin karakteriyle Derya Karadaş'la 'Yardımcı Kadın Oyuncu' ve diziye ikinci sezon katılan ve Bünyamin karakterini canlandıran Okan Çabalar'la 'En İyi Yardımcı Erkek oyuncu' kategorilerinde ödüle ulaştı. Ödülünü alan Derya Karadaş, 'Ben Zerrin gibi süslü konuşmalar yapamam. Sadece çok içten teşekkürlerim var' dedi.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)