CHP’den gaz maskesi talebi



CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Mahmut Tanal, son dönemlerde ülkemizde kimyasal bileşikler ve biber gazlarının sürek sıkılması bu gazlara maruz kalınması ile vücut sağlığı etkilendiğinden doğan gaz maskesi ihtiyacının tıpkı kırtasiye malzemeleri, ofis malzemeleri, bilgisayar, masa, sandalye vs. gibi malzemeleri temin eden TBMM Başkanlığı’nın milletvekillerine gaz maskesi dağıtmasını talep etti.
Tanal TBMM Başkanlığı’na verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:
“Milletvekillerinin haklarını tanımak ve korumak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanının görevidir. Nasıl ki başkanlıkça Milletvekillerinin ihtiyaç duyduğu kalem, kağıt, dosya, zarf yani kırtasiye malzemeleri, bilgisayar, masa, sandalye gibi malzemeler sağlanıyorsa, bu ihtiyaçlarımızı karşılama görevi olan Başkanlığınızın biz Milletvekillerinin; son dönemlerde ülkemizde kimyasal bileşikler ve biber gazlarının sürekli sıkılması bu gazlara maruz kalınması ile vücut sağlığı etkilendiğinden gaz maskesine ihtiyaç hasıl olmuştur. Vatandaşlarımızın hakkını korumak için yanlarında bulunduğumuz esnada maruz kaldığımız biber gazından korunmak için gaz maskesi ihtiyacı da giderilmelidir.
Temsil ettiğimiz milletimizin haklarını korumak için yanlarında bulunurken, karşılaştığımız müdahalelerden doğan bu zorunlu ihtiyacımızı karşılamak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının görevidir. Milletvekillerinin ihtiyacı olan gaz maskelerinin ivedilikle temin edilerek, bizlere zimmetli olarak dağıtılması hususunda ilgilerinizi bekler, selam ve saygılarımı sunarım.
Av. Mahmut TANAL
İstanbul Milletvekili”

Sözcü
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)