Son günlerin popüler mesleği olan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı nasıl olunur

Adsız


Son dönemlerin en fazla rağbet gören mesleklerinden biri olan iş sağlığı güvenliği uzmanı olabilmek için kişilerin iş güvenliği eğitimine katılması ve iş güvenliği eğitimi sonucunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılan sınavlarda başarılı olup sertifika edinmesi gerekmektedir.

İş güvenliği kursu sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylı olan kurum ve kuruluşlar aracılığı ile verilmektedir. Bütün mühendisler, mimarlar teknik personeller yüksek öğretim kurumlarının fizik ve kimya bölümlerinden lisans seviyesinde mezun olan bireyler ile teknik öğretmenler ve iş sağlığı güvenliği bölümünden mezun olan kişiler Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onaylı kuruluşlardan gerekli iş güvenliği eğitimini aldıklarında iş sağlığı güvenliği uzmanı olmaya hak kazanırlar. İş güvenliği kursu kurs programı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onayı olan bir eğitimdir.

İş güvenliği eğitimine katılan kursiyerlere iş sağlığı güvenliği kurallarını ve meydana gelen kazalardan nasıl korunacaklarını öğretmek ve proaktif yaklaşım düşüncesinin alt yapısını meydana getirmeyi amaçlayan bir iş güvenliği eğitimi verilmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla verilen iş güvenliği eğitimi bitiminde katılan iş güvenliği eğitimi kursiyerleri iş sağlığı güvenliği sertifikası sınavına dahil edilmektedirler. İş güvenliği eğitimi kursiyerleri bu sınavdan başarı gösterdikleri taktirde almış oldukları iş güvenliği eğitimini iş sağlığı güvenliği sertifikası ile belgeleme imkanına sahip olurlar.

İş sağlığı güvenliği sertifikasını alan iş güvenliği kursu kursiyerleri iş sağlığı güvenliği gereklerini bilen, alanın sorunlarını tespit edebilen, analitik çözümler üretip ve üretilen çözümleri sahada gerçekleştirip ülkemizde ve dünya genelinde iş sağlığı güvenliğinin kapsamının çoğaltılması, çalışma koşullarının düzenlenmesi, personelin sağlığının korunması ve geliştirilmesi, bilgi ve becerisini kazanırlar. İş güvenliği eğitimi almak isteyen kişiler iş güvenliği eğitimine katılabilmek için www.csgbisguvenligi.com adresini ziyaret edip bu site üzerindeki iş güvenliği kursu ön kayıt formunu doldurarak iş güvenliği eğitimine dahil olabilirler. Ayrıca site üzerinden iş güvenliği eğitimi hakkında merak ettiğiniz her türlü soruyu sorabilirsiniz.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)