8 nedeni önle uzun yaşa!





Kalp damarlarında meydana gelen tıkanıklıkların başlıca 8 nedeni bulunuyor. Bunların bir kısmı değiştirilemezken bazıları değiştirilebilir nedenler arasında yer alıyor. Hipertansiyon en büyük sorumlu olarak görülüyor.
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en yaygın görülen kalp - damar hastalıkları arasında ilk sırada damar sertliği geliyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Dağdelen, kardiyovasküler hastalıkların en önemli nedenleri arasında hipertansiyon olduğunu ve bu sorunun tüm gelişmiş ülkelerde başta gelen ölümnedeni olarak değerlendirildiğini belirtiyor. Dağdelen konunun ciddiyetini, “Hipertansiyon tümölümlerin yüzde 50’sinden sorumludur.
Gelişmiş ülkelerde 65 yaşın üstündeki bireylerin toplam nüfusun yüzde 20’sini oluşturduğu düşünüldüğünde durumun ciddiyeti daha iyi anlaşılır” sözleriyle açıklıyor.
Hipertansiyonun erişkinlerde görülme sıklığının yüzde 20 olduğunu belirten Dağdelen, “Esansiyel” adı verilen ve nedeni bilinmeyen hipertansiyonun toplumda görülen hipertansiyonun yüzde 95’ini oluşturduğuna ve sıklığının yaşla birlikte arttığına dikkat çekiyor.
İŞTE O 8 NEDEN
*Kalıtımsal faktörler
*Diyabet
*Hipertansiyon
*Sigara
*Kötü beslenme
*Egzersiz yapmama
*Yüksek kolesterol
*Aşırı stres



Haberturk
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)