Kızlı erkekli kalınan 3 yeri ihbar edene!..


Ge­zi Par­kı olay­la­rı­nın kim­ya­sı­nı boz­du­ğu Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın genç­li­ğe öf­ke­si din­mek bilmi­yor.
Ha­tır­la­ya­cak­sı­nız ey­lem­le­rin alev­len­di­ği ve yurt ge­ne­li­ne ya­yıl­dı­ğı dö­nem­de, bu öf­ke se­li­nin de et­ki­siy­le bir ih­bar kam­pan­ya­sı baş­lat­mış­tı.
Yan­daş­la­rı­na ses­le­ne­rek “Ev­le­rin­de ten­ce­re ta­va ça­la­rak Ge­zi Par­kı ey­lem­le­ri­ne des­tek ve­ren­le­ri po­li­se ih­bar edi­n” de­miş­ti.
Ya­ni fark­lı si­ya­si gö­rüş­ler­de ol­ma­la­rı­na rağ­men, o gü­ne ka­dar ay­nı apart­man­da ba­rış ve dost­luk için­de ya­şa­yan va­tan­daş­la­rı ku­tup­laş­tı­ra­cak, hat­ta bir­bi­ri­ne düş­man ede­bi­le­cek ko­nuş­ma­lar yap­mış­tı.
Baş­ba­ka­n’­ın top­lu­mu da­ha da ge­ren bu söy­lem­le­ri üze­ri­ne, sos­yal med­ya­da si­ya­si mi­zah pat­la­ma­sı ya­şan­mış­tı.
Ben de bu kö­şe­de Baş­ba­ka­n’­ın ya­kın­da yep­ye­ni bir kam­pan­ya baş­la­ta­bi­le­ce­ği­ni ve “AKP teş­ki­lat­la­rı­nın, ten­ce­re ta­va ça­lı­nan 3 evi ih­bar ede­ne bir adet ten­ce­re-ta­va ta­kı­mı­nı be­da­va ve­re­bi­le­ce­ği­ni­” yaz­mış­tım!
* * *
An­ket­ler, se­çim­ler yak­la­şır­ken Baş­ba­ka­n’­ın mu­ha­fa­za­kar top­lum ke­sim­le­rin­den oy ala­bil­me­yi amaç­la­yan atak­lar yap­tı­ğı­nı gös­te­ri­yor.
Kız­lı er­kek­li öğ­ren­ci­ler­le il­gi­li söz­le­ri son­ra­sın­da “ten­ce­re-ta­va te­rör ör­gü­tü­ne­” (!) yö­ne­lik çağ­rı­sı­nı an­dı­ran ko­nuş­ma­lar ya­pı­yor.
Yurt­lar­da kız ve er­kek öğ­ren­ci­le­rin ay­rı bi­na­lar­da ya­şa­dık­la­rı­nı bil­me­si­ne rağ­men, kız­lı er­kek­li ka­lı­nan yer­le­rin po­li­se ih­bar edil­me­si­ni is­ti­yor.
Ya­ni tıp­kı Ge­zi Par­kı sü­re­cin­de ol­du­ğu gi­bi, “muh­bir va­tan­da­ş” mo­de­li­ni teş­vik edi­yor.
Bu du­rum­da in­sa­nın ak­lı­na is­ter is­te­mez “AKP şöy­le bir kam­pan­ya baş­la­ta­bi­lir mi?” so­ru­su ge­li­yor:
“Kız­lı er­kek­li ka­lı­nan 3 ye­ri ih­bar ede­ne TO­Kİ­’den bir dai­re be­da­va!..”
Ne­den ol­ma­sın, de­niz­de kum TO­Kİ­’de dai­re!..
* * *
Haf­ta so­nun­da de­ğer­li mes­lek­ta­şım Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Atil­la Ser­tel ile Al­man­ya­’day­dık.
Mü­nih ve Köln kent­le­rin­de­ki va­tan­daş­la­rı­mız­la “Tür­ki­ye­’de­ki ba­sın öz­gür­lü­ğü (!)” üze­ri­ne söy­le­şi­ler yap­tık.
Ba­şa­rı­lı işa­dam­la­rı, ay­dın­lar, dok­tor­lar, hu­kuk­çu­lar, fi­nans uz­man­la­rı ve pı­rıl­tı­lı üni­ver­si­te öğ­ren­ci­si genç­le­ri­mi­zin hın­ca hınç dol­dur­du­ğu sa­lon­lar­da­ki gö­rün­tü gu­rur ve­ri­ciy­di.
Köl­n’­de, “Ta­til gü­nün­de çok uzak­lar­dan ge­le­rek bi­zi din­le­mek için za­man ayı­ran kız­lı er­kek­li de­ğer­li dost­la­r” di­ye­rek baş­la­dı­ğım ko­nuş­mam kah­ka­ha­lar­la ke­sil­di.
He­le “Ha­di di­ye­lim ki bun­dan bir şey çık­maz! Ama söy­le­şi bit­tik­ten son­ra kız­lı er­kek­li fo­toğ­raf­lar çek­ti­re­ce­ğiz, iş­te o za­man yan­dı­nız de­mek­tir! Çün­kü bel­ge­len­miş ola­cak­sı­nız!” de­di­ğim­de ise sa­lon­da kah­ka­ha tu­fa­nı kop­tu.
Çün­kü her­kes bi­li­yor­du ki ora­sı çağ­daş, de­mok­ra­tik bir hu­kuk dev­le­tiy­di.
Çağ­daş de­mok­ra­si­ler­de böy­le­si­ne zır­va­la­ra baş­vu­rul­mu­yor­du.
Ay­rı­ca ora­da ne Tay­yip Er­do­ğan gi­bi bas­kı­cı bir Baş­ba­kan, ne de Hü­se­yin Av­ni Coş gi­bi bir va­li vardı!..
UĞUR DÜN­DA­R’­IN NO­TU: Mü­ni­h’­te­ki top­lan­tı­yı or­ga­ni­ze eden Türk-Al­man Dost­luk Fe­de­ras­yo­nu Ge­nel Baş­ka­nı Ci­han Sen­dan ile Köl­n’­de CHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Gök­han Gü­nay­dı­n’­ın da ko­nuş­ma­cı­lar ara­sın­da yer al­dı­ğı söy­le­şi­yi dü­zen­le­yen Av­ru­pa Sos­yal De­mok­rat Halk Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Ku­zey Ren West­fal­ya Eya­let Baş­ka­nı Er­dal Te­kin ve ar­ka­daş­la­rı­na, ser­gi­le­dik­le­ri ko­nuk­se­ver­lik ne­de­niy­le iç­ten­lik­le te­şek­kür ede­rim.

Savaş Ay’ın ardından…

Ço­ğu kim­se bil­mez.
Tür­ki­ye has­ta­ne­le­rin­de ger­çek­le­şen “a­cil ser­vis­ler dev­ri­min­de” dün top­ra­ğa ver­di­ği­miz Sa­vaş Ay’­ın bü­yük ro­lü var­dı.
1980’li yıl­la­rın ba­şın­da İs­tan­-bu­l’­da­ki has­ta­ne­le­rin “A­cil Servi­s”­le­ri­ne aci­len el atıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni, çün­kü bu üni­te­le­rin acil ser­vis­lik du­rum­da ol­du­ğu­nu bel­ge­le­di­ği­miz te­le­viz­yon prog­ra­mın­da unu­tul­maz bir ba­şa­rı sağ­la­mış­tı.
Ka­me­ra­man Tun­cay Ural ve ses­çi Yal­çın Pa­la­’nın zor ko­şul­lar­da öz­ve­ri­li ça­lış­ma­la­rıy­la el­de et­ti­ği­miz giz­li ka­me­ra gö­rün­tü­le­ri Tür­ki­ye­’de bir ilk­ti.
“O­la­y” prog­ra­mı tek ka­nal­lı TRT Te­le­viz­yo­nu­’n­da ya­yın­lan­dı­ğın­da kı­zıl­ca kı­ya­met kop­tu. Çün­kü ha­ber­de “A­cil Ser­vi­s”­ler­de­ki sis­tem­siz­lik ve im­kan­sız­lık­lar tüm çıp­lak­lı­ğıy­la göz­ler önü­ne se­ril­miş­ti.
Da­ha son­ra ha­ber­de­ki ger­çek, gü­cü­nü gös­ter­di ve müt­hiş bir atı­lım ger­çek­leş­ti. Ön­ce “Hı­zır Ser­vi­s” son­ra da “A­lo 112 Ambulans” hat­la­rı dev­re­ye gir­di. Kent­te­ki tüm acil ser­vis­ler ye­ni­len­di ve bir mer­kez­den yö­ne­til­me­ye baş­lan­dı. Böy­le­ce ade­ta dev­rim ni­te­li­ğin­de bir de­ği­şim sağ­lan­dı. Bir­çok va­tan­daş yok ye­re öl­mek­ten, dok­tor­lar ve sağ­lık per­so­ne­li de ge­rek­siz suç­la­ma­lar­dan kur­tul­du.
Nur için­de yat sev­gi­li kar­de­şim.


Uğur Dündar
Sözcü

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)