Büyük meme depresyon nedeni oluyor





Op. Dr. Tamer Şakrak, büyük göğüslerin kadınları depresyona soktuğunu ancak bir ameliyat ile bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini söyledi.
Şakrak, büyük göğüslerin, kadınlarda fiziksel hasara neden olabildiğini, yapılan araştırmalar ise 40 yaş üstü kadınlarda hiçbir neden yokken gelişen major depresyonun en önemli nedeninin “Büyük göğüslere sahip olmak” olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.
Şakrak, meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı ile hem fiziksel hem de ruhsal problemlerin ortadan kaldırılacağını belirterek, “Normalden daha büyük hacme sahip göğüsler özellikle sırt ve bel omuru üzerinde dengesizce bir baskı yaratır. Bu baskı yıllar içerisinde omurgada eğrilmeye, bel ve boyun bölgesi fıtıklarına, fıtıklaşma sonrası özellikle kollarda güç kaybı ve geçmeyen baş ağrılarına yol açacaktır” diye konuştu.
Şakrak, kadınların belli bir yaş sonrasında menopoz denilen fizyolojik süreci yaşamasının kaçınılmaz olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Menopoz birlikteliğinde meydana gelen osteoporoz (kemik erimesi), büyük göğüslerin vücutta oluşturduğu deformasyonu belirgin olarak hızlandırır.


Haberturk
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)