Hayat Daima Geleceğe Hazirlanmaktir

"Hayat Daima Geleceğe Hazırlanmaktır*" Diyorsanız;

Kalem Vakfı Okulları Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü koordinatörlüğünde millî bir eğitim anlayışından hareketle evrenseli yakalayan, 2010 yılından beri gerçekleştirdiğimiz, 7 aylık “21. Yüzyılın’ın Öğretmeni Olmak” Sertifika Programını hazırladık. Günümüzde öğretmenin karşılaştığı her problem gelecekte hayatın her noktasında hissediliyor. Birçok hata geçmişe atfediliyor ve bunda kişinin aldığı veya alamadığı eğitim referans gösteriliyor. Eğitimle mes’ul olduğumuz evlâtlarımıza karşı “Daha iyi iyinin düşmanıdır” felsefesinden hareketle mükemmel bir eğitim ve öğrenme ortamı sunmak gerekiyor. Bunun için mesleğe iyi bir başlangıç yapmak yetmiyor, iyi bir noktaya gelip geldiğiniz noktada kalabilmek için devamlı gelişme içerisinde olmak gerekiyor. Bu sebeple böyle bir sertifika programı hazırladık.

Bu program, Türkiye'de alanında ilk olmasının yanında 21. asırda Türk öğretmenlerinin yaşadığı problemlere uygulamalı çözümler getirmesi, kitabî bilginin pratiğe çevrilmesi, tecrübelerin paylaşılması, eğitimde neden ve niçin sorularının cevaplandırılması yönüyle de önemli bir sertifika programıdır. Bu sertifika programı ile hedefimiz, çağın problemleri karşısında, problem için teori-uygulama ve çözüm yaratma becerisine sahip öğretmenler yetiştirmek ve şimdiye kadar Türkiye'de gelişmeye yeterince fırsat bulamamış, ihmâl edilmiş “nitelikli öğretmen yetiştirme” alanının önünü açarak, gelişmesini sağlayabilmektir.


Not: Başvuru süreci ve programa katılım şartları hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

Adaylar önce başvuru dosyaları üzerinden incelenecek ve sonrasında ihtiyaç duyulursa yüz yüze mülakat yapılacaktır. Başvuru sonuçları veya başvuru sürecinin seyri ile ilgili bilgiler e-posta yoluyla bildirilecektir.

* Osman Sezgin, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Kalem Akademi Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü Başkanı

KAYIT ve BİLGİ EDİNME:

www.kalemakademi.org

E-Posta: info@kalemakademi.org

Tel: (0216) 521 97 97

Adres: Kalem Vakfı Okulları

Turistik Çamlıca Caddesi No:68 Büyük Çamlıca – Üsküdar / İSTANBUL
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)