Yurtseverler Seslerine Sahip Çıksın!


’’İlk Kurşun Gazetesi’’, Yunan İşgaline karşı Gazeteci Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı İzmir’de, 2003 yılında yayımlanmaya başladı.

Genel Yayın Yönetmeni Güneş Erkul, bir çok demokratik kitle örgütüne üye, ADD Bornova Şubesi başkanlığı yaptı. Bir çok gazetede makaleleri yayımlandı. Müdafa-i Hukuk Dergisi İzmir temsilciliği ve dernek yayın organı çıkartma derken, kendini basın camiası içinde buldu.

İlk Kurşun Gazetesini haftalık, aylık olarak çıkartırken; internetin yaygınlaşmasıyla internet gazeteciliğine de geçti.

Son günlerde siteyi ziyaret edenlerin sayısı 100 binleri buldu. Ticari amaçlı ve popülist bir yayın politikası yürütmeyen İlk Kurşun, gerçekler üzerinden ülkeden ve halktan yana bağımsız bir yayın politikası izlemekte.

Yaptığımız sohbette Güneş Erkul, ‘’Çizgimiz, okuyucularımızın desteğini almıştır. İzlenme oranı artıkça, daha özel haber sunma gereksinimi ortaya çıkıyor. Bu durum doğal olarak maliyeti arttırıyor.

Yandaş, basın kurumlarını ticari amaçlarında araç olarak kullanan holding medyasını, ülkenin ve halkın sorunları pek ilgilendirmez.

Halkın sorunlarını dile getiren, haklarını savunan çok az basın-yayın kuruluşu kalmıştır. Yurtseverlere düşen görev bu yayın organlarına abone olmak, ticari işletmelerinin reklamlarını bu görsel ve yazılı yayın kurumlarına vermektir.
Halkçı olduğunu belirten belediyeler, reklamlarını adil olarak dağıtmamakta, bizim için, bunlar sorumlulukları gereği nasıl olsa bizim haberlerimizi yapar diyerekten, reklamlarını, kendi haberlerini vermesi için olaya ticari bakan yayın organlarına vermekteler.

Bazı belediyeler, kendi haberlerini yapan gazeteler kurdurarak tüm reklamı bu gazetelere vermekteler. Bu gazetelerin kamuoyunda pek inandırıcılığı olmuyor. ‘’Sahibinin Sesi’’ muamelesi görüyor.

Benzeri yaklaşımlar; zaten birileri tarafından beslenen basın karşısında zorlukla ayakta duran dergi, gazete, site ve kanalların varlığını sürdürmesini zorlaştırmaktadır.

Buradan halkımızı, aydınlarımızı ve tüm yurtseverlerimizi tekrar uyarıyorum. Sahip çıkmazsanız; yarın uğradığınız haksızlığı, ülke ve halkımızı ilgilendiren doğru haberi yayımlayacak yayın organı bulamayacaksınız’’ dedi.


Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)