Artık Yeter!


BU KATLİAM ÖZELLEŞTİRMENİN ESERİ!
BU KATLİAM TAŞERON SİSTEMİN ESERİ!
BU KATLİAM SENDİKACILIĞIN SARARTILIP ÖLDÜRÜLMESİNİN ESERİ!
Bu katliam Türkiye Kömür İşletmeleri’nin 130 dolara mal ettiği kömürün tonunu 23 dolara mal etmekle övünenlerin eseridir! Soma Holding ‘ekonomi’ yaparken yüzlerce işçinin hayatı ile kumar oynanmıştır!
Soma maden ocağını işleten Soma Holding yönetimi, 2012 yılında Hürriyet Gazetesine “Maliyetleri ÖZEL SEKTÖRÜN ÇALIŞMA TARZIYLA” düşürdüklerini söylemişti!
İŞTE “O TARZ” İŞÇİNİN KATİLİDİR!
Bu nedenle Soma Holding İstanbul Levent ofisi telefonları kapalıdır! Onlar iş güvenliği ile “maliyet”in ters orantılı olduğundan haberdardır! 130 dolardan 23 dolara maliyet indirmek özel sektör “TARZ”ıdır ve aslında KATLİAMDIR!
Bir yıl önce SOMA’da maden açılışında Holding’i ‘iş güvenliği konusundaki dikkati’ ve nedeniyle öven Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın birlikte iftar açtığı işçiler şimdi yaşamıyor!
‘Örnek işletme Soma Holding’in “Özel Sektör TARZ”ı o işçilerin katilidir!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ağır ve tehlikeli işlerde çalışma yaşını 16’ya indirmiş ve madenlerde 15-16 yaşında çocuklar legal olarak çalışmaya başlamışlardır!
Soma’da ölen 15 yaşındaki çocuk işçilerin katili de “O TARZ”dır!
ÖZELLEŞTİRME AZRAİLDİR! TAŞERON SİSTEM AZRAİLDİR!
Türkiye’de son 4 ayda 400 iş kazası meydana gelmiştir! Bu katliam Özel-LEŞ-tirme ve TAŞERON sistemin sonucudur! ARTIK YETER ! demenin zamanıdır!
ÖLMEK İSTEMİYORSAK MADENLERİN, SANTRALLERİN, DOĞAL KAYNAKLARIN DEVLETLEŞTİRİLMESİ VE BUNA YÖNELİK HAREKETİN BAŞLAMASI ŞARTTIR!
AKSİ TAKDİRDE HEPİMİZE “GÜZEL ÖLÜMLERİN” YOLU AÇILACAKTIR!
“Farkında olanlar”! 18-19 mayısta SOMA’da buluşalım!

Banu AVAR

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)