Cumhuriyetçilerin Yönetimindeki Baro!

Cumhuriyetçilerin Yönetimindeki Baro!

İzmir Barosu’nun, 25-26 ekim 2014 tarihinde Fuar içindeki Atlas Pavyon’da yapılacak olağan genel kurulundaki seçime, demokratik kitle örgütlerinin de desteğini alarak hazırlanmak isteyen Cumhuriyetçi Avukatlar, ziyaretlerini yoğunlaştırdı.

Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Aydın Özcan, Birleşik Kamu İş Federasyonu’na bağlı Tüm Yerel Sen 1 Nolu Şube, Genel Sağlık İş ve Birleşik Büro İş sendikalarını ziyaret etti.

Özcan seçilmeleri durumunda; İzmir Barosu’nun, Cumhuriyetçi Avukatların daha önce yönetimde olduğu dönemdeki gibi, demokratik kitle örgütleriyle birlikte, Cumhuriyetin kazanımlarını, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumada, diğer barolarla birlikte, en önde mücadele edecekleri sözünü verdi.
Tüm Yerel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Dr. Hakan Kıran, aynı düşüncedeki insanların, demokratik kitle örgütlerinde ve meslek örgütlerinde yönetime gelmelerinin, Atatürk’e, bayrağa ve ülke bağımsızlığına karşı yapılacak saldırıların önünü keseceğini, bu nedenle, belediyelerde çalışan üyelerinin, Cumhuriyetçi Avukatları desteklemelerini isteyeceklerini belirtti. Aydın Özcan’a Tüm Yerel İş rozeti takıldı.

Aydın Özcan’ı, Genel Sağlık İş Genel Başkanı Dr. Ali Gül karşıladı. Cumhuriyetçi Avukatların yönetiminde bir baronun, kendi mücadelelerine de katkısı olacağına vurgu yaptı. ‘’Üyelerimizden, eşlerinden ve arkadaşlarımızdan Cumhuriyetçileri desteklemelerini isteyeceğiz’’ dedi.

Birleşik Büro İş Sendikası İzmir Şubesi’nde Aydın Özcan’ı, Genel Merkez Yöneticisi Hasan Şenkaya ve İzmir Şubesi Başkanı Soner Sönmez karşıladı. Konukları kahvelerini Soner Sönmez kendisi yaptı.
Şenkaya, ‘’ Ülkemiz ve sendikamız için, Cumhuriyetçi Avukatların yönetimindeki İzmir Barosu yararlı olacaktır. İstanbul ve Ankara Barosu seçimlerinden alınan sonuçlar bizi sevindirdi. Aynı sonucun, İzmir Barosu olağan genel kurulundan alınması için üzerimize düşeni yapacağız’’ dedi. Sönmez, üyelerini bilgilendireceklerini ve destek isteyeceklerini belirtti.

Aydın Özcan, görüşmelerinin ardından İzmir’de yayın yapan bir bölge gazetesinin, kuruluş yıldönümü için düzenlenen yemeğe katıldı.





Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)