‘AKP üniversiteleri’ kuruluyor!



Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, TÜRGEV tarafından İstanbul’da kurulacak olan “İbni Haldun Üniversitesi ile Türkiye Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hakkında “Kurulmaya çalışılan ‘devlet üniversitesi’ değil ‘hükümet üniversitesi’dir dedi.

Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İbn-i Haldun Üniversitesi ve İstinye Üniversitesi’nin kurulmasını öngören kanun tasarısı AKP oylarıyla Meclis komisyonundan geçti. Tasarı çerçevesinde Bilal Erdoğan’ın başında olduğu ve 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarıyla gündeme gelen TÜRGEV tarafından İstanbul’da İbni Haldun Üniversitesi kurulacak. Tasarıya göre yine İstanbul’da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulması öngörülüyor.

Veli Demir, TÜRGEV ve benzeri kurumlar yoluyla çağdaş, bilimsel, laik eğitim sisteminin yerine cinsiyet temelinde örgütlenmiş hurafelerle dolu eğitim anlayışı yerleştirilmek istendiğini belirtti. Kurulması öngörülen üniversitelerde daha önce hiçbir devlet üniversitesinde kullanılmayan “Türkiye” isminin kullanılacak olmasını büyük bir çelişki olarak yorumlayan Demir, “İslami ilimlerle ilgili eğitim vereceği düşünülen bu devlet üniversitesi, pozitif bilimlerin okutulacağı fakültelerin örgütlenmesine neden ve nasıl girişecektir? Örneğin, İslam Üniversitesinde kurulacak bir Hukuk Fakültesi, hangi hukuk mantığına göre yapılandırılacaktır? Modern Hukuk ve İslam Hukukunun ters düştüğü konularda nasıl bir tutum takınılacaktır? Benzeri birçok soru yanıt beklerken, yaşadığımız deneyimlerin nasıl sonuçlar doğuracağını tahmin etmek hiç de zor görünmemektedir. Kurulmaya çalışılan ‘devlet üniversitesi’ değil ‘hükümet üniversitesi’dir. Bu girişim açık Anayasa ihlalleri içermektedir” diye konuştu.

Aydınlık
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)