Siyasetçiyi eleştiren çocuk hapse atılmaz



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Anayasa’da ‘basın hürdür, sansür edilemez’ diye kural varken ve bugün için bu kural yürürlükteyken medyanın hür olduğunu savunan veya düşünen bir arkadaşım var mı? Lütfen elini kaldırsın, ben görmek isterim. Yok. Anayasa değişikliği yapalım, çağdaş bir Anayasa yapalım. Evet. Ama darbe hukuku değişmediği sürece Anayasa’nın değişmesinin hiçbir anlamı yok. Önce

Kılıçdaroğlu, Beykent Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi’nde Genç Sosyal Bilimciler Platformu tarafından düzenlenen “2. Ulusal Gençlik Tartışmaları” etkinliğinde yaptığı konuşmada üniversitenin, dünyanın bütün ülkelerinde en fazla önem verilen kurumlardan birisi olduğuna işaret ederek üniversiteleri “evrensel değerleri, özgür tartışmayı içinde barındıran, her türlü düşüncenin tartışıldığı kurumlar” şeklinde tanımladı. Kılıçdaroğlu, bilgi toplumunu yakalamanın sihirli anahtarının eğitim olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Eğitimin özü, daha nitelikli sorular sormayı sağlamaktır. ‘Sen sus, sen konuşma, büyüklerin ne derse onu yap’ diye eğitim verilirse o ülkenin geleceği karanlıktır. Eğitim nitelikli insan yetiştirir. Eğer nitelikli kişileri yetiştirebilirsek ahlaki düzeyimizi yükseltmiş, demokrasimizi güçlendirmiş, kadın erkek eşitliğini sağlamış, demokrasiyi derinleştirmiş, katma değeri yüksek ürünler üreten bir ülke olacağız.”

Darbe hukuku değişmeli
Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Eğitimin bir diğer özelliği, karşı düşünceye tahammül etmektir. 16 yaşındaki bir çocuk, hapse atılamaz. Sayın Burhan Kuzu hocamız çok güzel bir şey yapmış. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne gitmiş, öğrenciler yumurta atmışlar. Olabilir. Atılmaması bizim de gönlümüzde yatan. Siyasetçiyi dinlesinler, sorular sorsunlar. Bunların hepsine evet. 16 yaşındaki bir çocuğu bir siyasetçiyi eleştirdi diye hapse atarsanız olmaz, dünyaya rezil edersiniz Türkiye’yi. Bana da yumurta atıldı. Şikâyetçi olmadık. Siyasetçiyseniz eleştiriye tahammül etmek zorundasınız, en sert eleştirilere bile. Biz, darbe hukukunun değişmesini istiyoruz. Türkiye’de birinci sınıf demokrasinin olmasını istiyoruz. Bu ülkenin insanları birinci sınıf demokrasiyi hak ediyor. Biz üçüncü sınıf demokrasiye muhtaç veya mahkum bir ülke olmamalıyız.”

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
Yorum Gönder