Kadına Düşmansın!

İzmir 1. Bölge CHP milletvekili aday adayı Nahide Demir, 8 Mart Dünya Emekçi


Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, AKP iktidarına meydan okudu...

Kadına yönelik şiddetin özellikle AKP döneminde artmasına dikkat çeken Nahide Demir, AKP iktidarında kadın cinayetlerinin % 1400 artığını söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürdü

''Kadınlar,çalışmak istedikleri, okumak istedikleri ve boşanmak istedikleri için öldürülüyor. AKP hükümetinin yaratmaya çalıştığı toplumsal düzen, kadın erkek eşitliğine inanmayan erkek egemen zihniyeti, toplumsal yaşamın her alanına yaymak. Şunu çok iyi biliyoruz ki topluma düşman hükümetler, en başta kadına düşmandırlar. Kadınların modernleşmeye başlaması, toplumsal hayata daha fazla karışıyor olması demektir. Bu durum, onlar için büyük tehlikedir'' dedi.

''AKP hükümeti, kadın düşmanı ve muhafazakar politikalarına son vermelidir.'' AKP’nin kadın ve toplum düşmanı ve muhafazakar politikalarına son vermede, Haziran seçimleri çok daha büyük bir önem kazanmıştır.

Kadın cinayetlerinin durması için kadınların hayatlarına karışan cinsiyetçi uygulamalar kaldırılmalı, kadın düşmanı ve muhafazakar politikalara son verilmelidir. Hergün kadın cinayetleri işlenirken onlar çıkıp kadınların kıyafetlerine, kahkahasına ve hatta nerede, kiminle gezip gezmeyeceğine, kaç çocuk doğuracağına kadar karışabiliyor. Ama AKP, kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkının, elinden alınarak öldürülmesini bir sorun olarak bile görmüyor. Her yaştan kadına düşman olan AKP hükümeti, cinsiyetçi politikalarıyla kadın düşmanlığını durdurmak ve hesap sormak için sokağın sesini meclise cesaretle taşıyacak kadınlara ihtiyacımız var'' diyerek sürdürdü.



Haber ve fotoğraf : Ergün YILDIRIM

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)