Zor çocuk ve ebeveyni ile çalışmak: Çocuk mu zor, ebeveyni mi?




Değerli Meslektaşlarımız,
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İstanbul Şubesi tarafından, Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji, Özel Eğitim, Okul Öncesi Eğitim, Sınıf Öğretmenliği vb. alanlarda çalışan uzmanlara yönelik, " Zor çocuk ve ebeveyni ile çalışmak: Çocuk mu zor, ebeveyni mi?" konulu bir günlük eğitim gerçekleştirecektir.
Çocuk ruh sağlığı ve eğitimi alanında çalışan uzmanların işi, görünürde yalnızca çocukla  uğraşıyor, kolay diye konuşulur. Aslında, çocukla çalışırken anne-baba da dahil edilir ve en az 3 kişi ile çalışılır. Bu eğitimde, çocukların sağlıklı büyüme ve gelişmesine engel olan durumlar, bu durumlara bağlı ortaya çıkan sorunlar, çocuğunu terbiye ederken zorlanan/hata yapan ebeveynler ile görüşme ve müdahale teknikleri olgu örnekleri ile ele alınacaktır.
Prof.Dr. Ümran Korkmazlar tarafından geliştirilen ve olgu örneklerle desteklenen bu özgün programı Biruni Üniversitesinin katkılarıyla meslektaşlarımızın ve çocuk ve ebeveynlerle çalışan alan uzmanlarının ilgisine sunarız.
Saygılarımızla.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği
İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu

Eğitim Bilgileri

Eğitim Tarihi ve Saati
7 Mart 2015 Cumartesi, 09.30-17.30. Son Başvuru Tarihi ise 5 Mart 2015, Perşembe günüdür.
Eğitim Yeri
Biruni Üniversitesi, İstanbul Topkapı Yerleşkesi,
10. Yıl Caddesi Protokol Yolu No: 45 (Silivrikapı ve Belgratkapı İETT durakları arası) , 34010 Topkapı İstanbul. T: 444 82 76, F: +90 212 416 46 46., info@biruni.edu.tr
Kimler Katılabilir
Okulların PDR Birimlerinde ya da Özel Danışmanlık Merkezlerinde çalışan Psikolojik Danışmanlar, Psikologlar, Psikoterapistler, Psikiyatristler, Evlilik ve Çift Terapistleri, Alan Uzmanları
Eğitim Ücreti
PDR Üyesi: 250,00TL (**),                 PDR Üyesi Olmayan: 350,00TL
(**) Dernek üyesi olarak kayıt yaptırabilmek için 2014 yılı üyelik aidatının ödenmiş olması gerekmektedir.
Hesap Bilgileri / EFT & Havale Yapı Kredi Bankası, Kartal Çarşı Şubesi İstanbul
Şube Kodu                   : 244
Hesap Numarası         : 64968939

IBAN                           : TR600006701000000064968939
Sertifika
Katılımcılara Türk PDR Derneği İstanbul Şubesi tarafından katılım belgesi verilecektir.
 
Kayıt ve İletişim

Yeşim Gökşin, Türk PDR Derneği Istanbul Şube Yönetim Asistanı
Uzm. Psk. Danş. Sibel Özbilgiç ÖZER, Türk PDR Derneği Istanbul Şube YK Üyesi
GSM                : 0532 134 53 96, 0534 596 96 65
Telefon           : 0212 351 00 60/158-271 dh.
Not. Kaydınızın gerçekleşmesi için lütfen ödeme yaptığınız bilgisini ve eğitim başvuru formunu derneğimizin mail adresine ( turkpdristanbul@gmail.com ) gönderiniz. 
Yemek/İkram
Eğitim süresince verilecek yemek ve ikramlar Biruni Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.
TÜRK Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İstanbul Şubesi İletişim Bilgileri:
www.turkpdristanbul.com
E-mail                  : turkpdristanbul@gmail.com
Twitter                https://twitter.com/#!/TRKPDRstanbul
Facebook            : https://www.facebook.com/groups/turkpdristanbul/

*Prof. Dr. Ümran Korkmazlar, 
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Pedagoji Bölümünden 1977 yılında mezun olmuş, Boğaziçi Üniversitesi’de “Guidance and Psychological Counseling” ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü’de  “Gelişim Nörolojisi”  yüksek lisans programlarını tamamlamıştır. Doktorasını İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde “6-11 Yaş İlkokul Çocuklarında Özel Öğrenme Bozukluğu ve Tanı Yöntemleri” tezini vererek tamamlamış, bu çalışması ile Türk Psikiyatri Cemiyeti Mualla Öztürk Araştırma ödülünü kazanmıştır.
1986 yılında Davranış Bilimleri Enstitüsü’nün Çocuk ve Ergen Bölümünün kuruluşuna önderlik etmiş, burada on beş yıl boyunca çok sayıda profesyonelin yetişmesine katkıda bulunmuştur. Korkmazlar, İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında 1998’de Doçent, 2004 yılında profesör olmuş, 27 yıl hizmet verdiği bu bölümden 17.08.2007 tarihinde kendi isteğiyle emekli olmuştur
Ekim 2007- Şubat 2008 tarihleri arasında Bilim Üniversitesi Psikoloji Bölümünün kuruluşuna katkıda bulunmuş Bölüm Başkanlığı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı,  Eylül 2008-Eylül 2009 tarihleri arasında Beykent Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanlığı yapmış, kendi isteğiyle bu görevlerinden ayrılmıştır. Halen kurucusu olduğu Fide Danışmanlık Merkezinde çalışmakta, üniversitelerde çocuk-ergen gelişimi, psikopatolojisi ve müdahale yöntemleri konularında dersler vermektedir.
Korkmazlar’ ın ilgi alanı çocuk, ergen ve ailedir. Öğrenme, okul, uyum, gelişim, travma  sorunlarıyla çalışırken  Bilişsel - Davranışçı Terapi, Aile Terapisi, EMDR Terapisi ve Özel eğitim tekniklerinden yararlanmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında Çocuk-ergen ruh sağlığı, Gelişim Nörolojisi,  Öğrenme güçlüğü, Özel eğitim, Aile terapisi, Ergenlik psikolojisi, Afet sonrası kriz müdahalesi, Travma terapisi, EMDR terapisi alanlarında çeşitli çalışmaları yayınlanmıştır.
Korkmazlar 2000 yılından bu yana Avrupa Çocuk Ergen EMDR Komitesinde Türkiye temsilcisi, EMDR-TR Çocuk&Ergen Komitesi Sorumlusudur.

" Zor çocuk ve ebeveyni ile çalışmak: Çocuk mu zor, ebeveyni mi?"
*Prof. Dr. Ümran Korkmazlar


EĞİTİMİ BAŞVURU FORMU


Adınız Soyadınız          :

Mesleğiniz                  :

E-Posta Adresiniz       :

Cep Telefonu No        :

Çalıştığınız Kurum       :

Mezun Olduğunuz
Ünviversite ve Bölüm :

Türk PDR Derneği
Üyesi Misiniz?            : Evet (     )                  Hayır (     )

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)